Asteroidul Apophis ameninta Terra in 2029

Asteroidul Apophis ameninta Terra in 2029

a Astronomii au descoperit in anul 2004, un asteroid, a carui orbita calculata se apropie periculos de mult de Pamant. Corpul astral a fost denumit Apophis, dupa zeul egiptean al Raului si al Distrugerii, iar specialistii sunt de parere ca in anul 2029, in timpul urmatorului sau ciclu de rotatie, asteroidul ar putea sa ne loveasca planeta.

Astronomii americani avertizeaza ca Apophis ar putea lovi Terra in 2029

In urma descoperirii unui asteroid cu un diametru de 400 de metri care se apropie periculos de Terra, astronautul american Russel Schweickart a apelat la Congresul SUA pentru a cere un plan urgent de actiune in aceasta problema, informeaza ziarul german Bild, consultat de Rompres.

a

Conform datelor disponibile pana acum, asteroidul, botezat .Apophis, dupa numele grecesc dat zeului-sarpe egiptean Apep, cel care in .Cartea Mortilor (colectie de texte antice egiptene legate de riturile funerare) controleaza intunericul, haosul si raul, se va apropia de Pamant la o distanta de sub 30.000 de kilometri (de peste zece ori mai mica decat cea de la Pamant la Luna), existand temerea ca ar putea lovi planeta noastra, cu efecte devastatoare. Riscul unui astfel de impact este destul de ridicat din cauza imprevizibilitatii traiectoriei sale.

In prezent, aproximativ 710 asteroizi se afla pe o periculoasa orbita circumterestra si, dupa cum scrie .Bild, se asteapta din partea Congresului american masuri de salvare a omenirii de la un posibil dezastru, eventual prin repetarea experimentului Deep Impact, de acum o luna, cand un asteroid a fost lovit si spart cu succes de o racheta.

Nostradamus a prezis o catastrofa pentru 2029

Numarul de cratere lasate pe Pamant de impactul unor corpuri ceresti este actualmente de 170, dar nici unul dintre acestea nu a avut loc in perioada cand Terra era locuita. Acum 14 milioane de ani un asteroid a produs, in zona Noerdlingen/Bavaria, un crater cu un diametru de 25 de kilometri, ramasite ale acestuia imprastiindu-se pana aproape de Praga actuala. Temperaturi de 20.000 de grade Celsius au vitrificat piatra, producand o viziune de felul celei descrise in Biblie in Cartea Apocalipsei (15,2): Si atunci am vazut ceva ca o mare de cristal care ardea….

Pages: 1 2

Leave a Reply