Vizionarea TV scurtează durata de viață. Iată cum!

Vizionarea TV scurtează durata de viață. Iată cum!

Vă întrebați cum să câștigați mai mult timp în viața de zi cu zi? Plecați din fața calculatorul și începeți să numărați orele pe care le petreceți în fața televizorului. Și nu uitați să numărați vizionarea clipurilor video de pe telefonul dvs. smartphone în acel total. Apoi luați o decizie pe baza faptelor.

Vizionarea TV scurtează durata de viață

Dacă sunteți ca majoritatea oameniilor, gospodăria dvs. are cel puțin două televizoare, deși 65% dintre oameni au trei sau mai multe televizoare. Aproape 50% dintre cei chestionați de experții Nielsen admit că urmăresc prea multă televiziune. Și numărul mediu de ore vizionate zilnic este de 5,11 ore! Această cantitate nu s-a schimbat prea mult în ultimii patru ani, deși acestea sunt estimările mai conservatoare din partea online, unele rapoarte care indică faptul că numărul real este de peste șase ore pe zi.

Vizionarea de Tv pe zi cu o estimare conservatoare este egală cu 1865 ore pe an, sau 37.303 ore în 20 de ani. Asta înseamnă că petreceți 4,25 ani lipiți în fața televizorului. Ce altceva ați putea să faceți cu acel moment? Poate un antrenament? Învățați cum să gătiți alimente sănătoase? Socializați și influențați viața prietenilor și viețile familiei dvs? Reînnoirea relației voastre din punct de vedere spiritual? Lucrul cu un loc de muncă cu fracțiune de normă?

Aceste statistici nu sunt cele mai grave. Copiii petrec 900 de ore în fiecare an în școală, dar faptul este că ei primesc mai multă educație de la televizor! Ei urmăresc 1200 de ore de televiziune în fiecare an, urmărind vizualizarea a 150 000 de acte violente înainte de vârsta de 18 ani și sunt programate de 16 000 de reclame în fiecare an.

Alte surse raportează 1500 de ore, nu 1200 de ore în fața televizorului, vizionând 200.000 de acte violente până la vârsta de 18 ani.

Aceste fapte afectează interacțiunea copiilor cu părinții lor? Da, spuneți experții și puteți vedea dovezile statistice că 54% dintre copiii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani vor petrece mai mult timp la TV decât petrecând timp cu părinții lor.

Statistici similare pot fi găsite și în alte țări. Ei au raportat anul trecut că vizionarea televiziunii contribuie la pierderea sănătății. Pentru fiecare oră de televiziune (dacă aveți peste 25 de ani), speranța de viață scade cu 21,8 minute. Acest lucru se traduce la tăierea doar aproximativ 5 ani din viață pentru o medie de șase ore pe zi, uitându-te la televizor.

Cum ne afectează TV-ul? În primul rând, contribuie la exerciții prea puține și prea mult timp de ședere. Nu este surprinzător faptul că majoritatea vor avea dureri de spate atunci când petrec tot timpul nemișcați în fața televizorului.

Dar există și un alt aspect negativ al vizionării de TV, pe care probabil că nu l-ați luat în considerare. Are de-a face cu ce se întâmplă cu creierul nostru pe măsură ce ne uităm. Există un concept în neurobiologie numit neuroplasticitate, care afirmă că creierul dvs. va continua să se adapteze mediului dumneavoastră. Neuronii din creier sunt în mod constant tăiați pentru a permite acestei adaptări să aibă loc.