Romania adopta copii orfani din Haiti

HAITI-HURRICANE-IKE-FLOODRomania infiaza copii orfani, victime ale cutremurului din Haiti.

Suna ciudat, insa drama haitienilor a reaprins speranta in sufletele multor romani. Vorbim despre acele familii ce nu pot sa aiba copii pe cale naturala, dar care, din cauza birocratiei, nu reusesc nici sa adopte unul de la noi.


Asa ca s-au gandit sa infieze de peste ocean.

Sotii Haias, de exemplu, au plans cand au vazut ce se intampla in Haiti si sunt pe cale sa ia o decizie pe care multi poate nu o inteleg: sa infieze un copil orfan de acolo.

Trei ani a incercat Paula Haias sa ajute un copil din Romania. Dezamagita de birocratie, se gandeste sa faca un bine in alta parte. Iar culoarea pielii chiar nu conteaza!

Deja zeci de familii din Statele Unite au reusit sa infieze copii sarmani din Haiti. Este adevarat, acesti micuti asteptau doar sa semneze cineva actele, insa dupa cutremur nimeni nu s-a mai gandit la asta.

La noi, familiile interesate trebuie sa obtina un certificat special de la Oficiul Roman pentru Adoptii si sa primeasca apoi acceptul autoritatilor haitiene. Un lucru greu, din moment ce tara este in haos.

In plus, mai exista un hop: “Una dintre cele mai importante actiuni ale noastre este sa gasim familiile copiilor de care au fost separati si, in acelasi timp, sa tinem copii in viata”, spune Edmond McLoughney, preprezentat UNICEF Romania.

Aproape doua milioane de minori au avut de suferit dupa seismul din Haiti.

Leave a Reply