Nominalizarile la Brit Awards 2010

Nominalizarile la Brit Awards 2010

aFlorence and the Machine , aflată în prezent în fruntea clasamentului albumelor din Marea Britanie, cu materialul ei de debut, va concura la categoriile “cel mai bun artist debutant britanic”, “cea mai bună cântăreaţă” şi “cel mai bun album”.

Lady Gaga, Lilly Allen şi Florence and the Machine se numără printre cei cinci artişti care au primit câte trei nominalizări la Brit Awards 2010, care vor fi decernate la Londra, pe 16 februarie, informează bbc.co.uk.

Lady Gaga , artista cu cele mai mari vânzări de discuri în Marea Britanie în 2009, va concura la categoriile “cea mai bună cântăreaţă internaţională”, “cel mai bun artist debutant” şi “cel mai bun album”.

Lilly Allen, trupa JLS , finalista emisiunii-concurs “X Factor” din 2008, şi Pixie Lott, sunt ceilalţi artişti care au primit câte trei nominalizări la Brit Awards.

Printre artiştii de renume care nu au fost nominalizaţi în 2010 se numără U2, Beyonce, Arctic Monkey şi Susan Boyle.

JLS va concura la categoria “cel mai bun grup britanic” , alături de Doves, Friendly Fires, Kasabian şi Muse.

Robbie Williams, care va primi un premiu pentru contribuţia extraordinară adusă muzicii britanice, va concura la categoria “cel mai bun solist britanic”, unde a fost desemnat câştigător de patru ori în anii precedenţi.

În 2010, Robbie Williams va concura alături de artistul scoţian Calvin Harris, de rapperul Dizzee Rascal, de Mika şi de Paolo Nutini.

LP-ul semnat de Nutini, intitulat “Sunny Side Up”, a fost nominalizat la categoria “cel mai bun album britanic”. La aceeaşi categorie vor concura materialele discografice lansate de Florence and the Machine, Dizzie Rascal, Kasabian şi Lily Allen.

Lily Allen, ignorată la gala Brit Awards din 2007, deşi primise trei nominalizări, va avea în acest an şansa de a câştiga cel puţin un premiu, ea fiind nominalizată şi la categoriile “cea mai bună cântăreaţă” şi “cel mai bun single” (“The Fear”).

Jay Z şi Black Eyed Peas au fost nominalizaţi la categoria “cel mai bun album internaţional”, alături de Lady Gaga, Empire of The Sun şi trupa Animal Collective.

La categoria “cel mai bun cântăreţ internaţional”, lupta se va da între artişti maturi, cu toţii fiind trecuţi de vârsta de 30 de ani. Veteranul categoriei este Seasick Steve, în vârstă de 68 de ani, el fiind urmat de Bruce Springsteen, în vârstă de 60 de ani. Ei vor concura cu Eminem, Jay-Z şi Michael Buble.

Rihanna, Ladyhawke, Norah Jones au fost nominalizate alături de Lady Gaga la categoria “cea mai bună cântăreaţă internaţională”.

Gala Brit Awards va avea loc la Earls Court Exhibition Centre din Londra, pe 16 februarie 2010.

Leave a Reply