Fonduri umanitare pentru Haiti

Fonduri umanitare pentru Haiti

HAITI-HURRICANE-IKE-FLOODToate fondurile stranse vor fi directionate pentru ajutorarea copiilor afectati de cutremur si a familiilor lor prin intermediul organizatiei internationale Salvati Copiii.

Persoanele din Romania care doresc sa participe la ajutorarea copiilor din Haiti o pot face prin donatii on-line pe site-ul www.salvaticopiii.ro sau prin transfer bancar in contul RO15RNCB0071011434790005, deschis la Banca BCR – Sucursala Plevnei.

Pana acum, personalul “Salvati Copiii” aflat in Haiti a distribuit hrana si apa pentru 2.000 de persoane, articole medicale pentru 14 spitale din regiunea Port-au-Prince, 40 de truse cu articole de uz casnic familiilor din Spitalul Espoir, a ridicat un adapost special pentru copii, iar operatiunile continua.

Haiti a fost declarata situatie de urgenta a organizatiei internationale Salvati Copiii, care a lansat un apel de strangere de fonduri pentru 50 milioane dolari US.

Va rugam sa contribuiti la operatiunile de acordare a primului ajutor in Haiti accesand www.salvaticopiii.ro.

Romania va trimite catre Haiti un ajutor in valoare de aproximativ 50.000 euro, cu titlu de asistenta umanitara, destinat populatiei afectate de cutremur, scrie Mediafax.

Trimiterea ajutorului umanitar a fost decisa in sedinta de miercuri a Guvernului.

Informatia a fost confirmată, la finalul sedintei, de catre purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, care a precizat ca suma de 50.000 euro va fi acordată din bugetul de asistenta pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2010, prin intermediul Programului Alimentar Mondial.

In calitate de stat membru UE, Romania participa si la eforturile intreprinse la nivel comunitar pentru a raspunde crizei umanitare din Haiti. Comisia Europeana a anuntat, la 18 ianuarie, alocarea, din bugetul comunitar, a unui ajutor umanitar de urgenta de 30 milioane euro pentru Haiti, la care se vor adauga contributii de 100 milioane euro pentru actiuni imediate destinate refacerii infrastructurilor guvernamentale si de 200 milioane euro pentru reconstructia si dezvoltarea tarii.

Romania participa cu un contingent de 21 de politisti la Misiunea ONU din Hai

Leave a Reply