Pets

Pets

Prieteni tacuti, aducatori de noroc: pestisorii din acvariu. Persoanele care au un acvariu cu pesti in casa sunt calme, amabile, iubitoare de liniste. In plus, se spune despre ele ca au foarte mult noroc.

Daca te-ai hotarat sa-ti cumperi un acvariu, foarte bine! Nu numai ca aduca noroc, dar pestisorii ne incanta cu jocul lor tacut si frumusetea culorilor. Cand mergi la cumparaturi, trebuie sa tii cont de spatiul de care care va “beneficia” acvariul si de numarul de pesti pe care il vei cumpara. Nu cumparati un bol de sticla in care sa ingramadesti cativa carasi.

Pestii au nevoie de spatiu pentru a se putea misca si respira in voie. Nu fa nici greseala de a amesteca mai multe specii de pesti, fara a cere sfatul unui crescator cu experienta: nu toate speciile sunt compatibile unele cu altele. De preferat este sa “populezi” acvariul cu o singura specie sau cu specii asemanatoare.

Spala bine acvariul si umple-l, in proportie de 80% cu apa care a fost lasata cel putin 12 ore la “decantat”. Apa de la robinet contine prea mult clor si poate imbolnavi pestisorii, la fel ca si apa fiarta, care nu mai contine substante nutritive.

Inainte de prima utilizare si ulterior, periodic, acvariul si accesoriile trebuie dezinfectate cu solutie de permanganat de potasiu ( nu detergenti de vase sau de geamuri!) si clatite apoi foarte bine cu apa rece.

Pentru amenajarea acvariului foloseste doar nisip si pietris si plante speciale, care vor oxigena apa. “Asternutul” de nisip trebuie sa aiba cca. 4 cm grosime, iar nisipul sa nu fie prea fin. Nu folosi pietris colorat pentru ca substantele chimice din compozitia culorilor pot dauna pestilor.

Cumpara filtre de calitate care vor curata apa de impuritati, un incalzitor cu termostat, o pompa de aer si un sistem de iluminat arificial (neon).

Newer Post

Leave a Reply