Pepenele verde, îngrașă?

Pepenele verde, îngrașă?

Pepenele verde este un fruct delicios și răcoritor, care este de asemenea bun pentru oricine. Conține doar 46 de calorii pe cană, dar este bogat în vitamina C, vitamina A și mulți compuși sănătoși din plante.

Apa este o modalitate importantă de a vă menține corpul hidratat. Cu toate acestea, consumul de alimente care au un conținut ridicat de apă poate ajuta, de asemenea. Interesant este că pepenii verzi sunt 92% apă.

Un conținut ridicat de apă este unul din motivele pentru care fructele și legumele te ajută să te simți sătul. Combinația de apă și fibre înseamnă un consum de alimente fără prea multe calorii.

În ceea ce privește fructele, pepenele verde este unul dintre cele mai scăzute în calorii – doar 46 de calorii pe cană. Este mai mic decât fructele cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi fructele de pădure.

O ceașcă (154 grame) de pepene are și alte substanțe nutritive, inclusiv aceste vitamine și minerale:

Vitamina C: 21%
Vitamina A: 18%
Potasiu: 5%
Magneziu: 4%
Vitaminele B1, B5 și B6: 3%

Pepenele este, de asemenea, bogat în carotenoide, inclusiv beta-caroten și licopen. În plus, are citrulină, un aminoacid important.

Iată o prezentare generală a celor mai importanți antioxidanți ai pepenilor de pepene:

Vitamina C – este un antioxidant care ajută la prevenirea leziunilor celulare de la radicalii liberi.

Carotenoidele – sunt o clasă de compuși ai plantei care includ alfa-caroten și beta-caroten, pe care corpul dumneavoastră le transformă în vitamina A.

Licopenul – este un tip de carotenoid care nu se transformă în vitamina A. Acest antioxidant puternic dă o culoare roșie pentru a planta alimente precum roșiile și pepene verde și este legată de multe beneficii pentru sănătate.

Pepenii verzi sunt fructe cu conținut scăzut de calorii, bogate în unele substanțe nutritive, în special carotenoide, vitamina C și cucurbitacina E.