Oamenii care poarta negru sunt mai increzatori si mai atragatori, potrivit unui studiu

Oamenii care poarta negru sunt mai increzatori si mai atragatori, potrivit unui studiu

Este culoarea asociata cu inmormantari si partea mai putin pozitiva a vietii, dar cei care iubesc negru stiu ca poate fi exact contrariul. Coco Chanel a stiut cand a inventat rochia neagra: utilizarea celei mai inchise culori ne face sa ne simtim mai eleganti si sexy.

Daca sunteti genul caruia ii place sa poarte haine negre, atunci avem o veste buna pentru voi: oameni care se imbraca in aceasta culoare sunt vazuti ca inteligenti si plini de incredere in sine, potrivit unui studiu.

Perceptia culorii

Hainele pe care le purtam spun multe despre cine suntem si culorile comunica la fel de mult ca si cuvintele. Pentru a afla ce transmit culorile celor responsabili pentru cercetare, au realizat studii de o mie de voluntari pentru a sti ce culori folosesc pentru a transmite lucruri diferite si acest lucru este ceea ce au gasit:

Cand au fost intrebati ce culori ar folosi pentru o situatie in care au nevoie pentru a demonstra increderea in sine, ca un interviu de angajare sau o prima intalnire, 56% dintre respondenti au ales culoarea neagra. Este usor de inteles de ce: conform psihologiei culorii, negrul transmite autoritate, sofisticare si putere.

Desigur, asta nu inseamna ca cei care se imbraca in negru sunt neaparat increzatori si atractivi, dar folosirea acestei culoare poate da perceptia aceasta. Nu veti deveni o persoana cu stima de sine in mod magic, dar poate ajuta angajatorul potential sa va vada cu ochi buni.

Daca sunteti genul care nu poate distinge hainele din dulap pentru ca toate sunt la fel de inchise, felicitari, utilizati aceasta culoare poate pentru a-i face pe oameni sa va vada ca o persoana plina de incredere si atractiva. Pentru ca negru este culoarea preferata a multor designeri, cum ar fi Christian Dior, care a spus ca: “Puteti folosi negru ori de cate ori doriti. Puteti sa-l utilizati la orice varsta. Puteti sa-l utilizati pentru aproape orice ocazie.”

Versatilitatea niciodata nu iese din stil, iar acum stim ca o putem folosi pentru a modela perceptia pe care altii o au despre noi. Daca aveti un interviu de angajare sau o intalnire si vreti sa-l impresionati pe celalalt, nu exista o modalitate mai buna de a face acest lucru decat cu un costum negru care emana incredere si siguranta.