Aplicatii Android care consuma multa baterie

Aplicatii Android care consuma multa baterie

Facebook, Google Maps, WhatsApp, Instagram sau serviciul de conexiune Samsung AllShare sunt aplicatiile care consuma majoritatea bateriei Android. Incarcati telefonul mobil si dupa cateva ore trebuie sa-l conectati la incarcator. Cum poate dura atat de putin bateria smartphone-ului meu? Aplicatiile pe care le utilizati sunt de vina, deoarece consuma mai multa energie decat alte aplicatii. Facebook, Google Maps, WhatsApp, Instagram sunt unele dintre aplicatiile care consuma din bateria telefoanelor mobile. Si, prin urmare, cele care sunt utilizate mai des, descarca rapid dispozitivul inainte de sfarsitul zilei.

Ceilalti vinovati sunt ecranele tactile care au generat un consum excesiv de energie. Daca utilizatorul activeaza in permanenta ecranul tactil, primind notificari de la retele sociale si servicii digitale de pretutindeni, puteti verifica cat de usor se consuma jumatate din baterie.

FACEBOOK. Nu numai ca este greu, slab optimizat si capabil sa scada performanta dispozitivului nostru cu pana la 15%. Aplicatia Facebook pentru Android, desigur, este una din cele care conduce acest clasament de aplicatii care consuma mai multa baterie.

YOUTUBE. YouTube este una dintre aplicatiile care poate consuma mai repede bateria smartphone-ului nostru, mai ales daca vedem videoclipuri de inalta rezolutie si chiar mai repede daca ramanem conectati la o retea de date mobila.

WHATSAPP. Un caz foarte asemanator este cel al lui WhatsApp. Bazandu-se pe integrarea noilor caracteristici si functionalitati care, in unele cazuri, nu au fost nici macar solicitate de utilizatori, cel mai folosit serviciu de mesagerie de pe planeta a devenit o aplicatie mult mai complexa, iar acest lucru a avut un impact asupra consumului de baterie.

GOOGLE. Desi navigarea pe Internet, fie ca este vorba de browser, este una dintre actiunile care consuma mai multa baterie, aplicatia Google este in top in ceea ce priveste consumul. Google Chrome este o aplicatie grea, cu consum atat de memorie RAM cat si de baterie. Din fericire, marele G a luat deja masuri in aceasta privinta si se asteapta ca versiunile urmatoare ale aplicatiei, ale caror noutati pot fi testate, sa fie mult mai usoare.

GOOGLE MAPS. Google Maps este o alta aplicatie pentru Android capabila sa consume bateria telefonului nostru. Adevarul este ca includerea acestei aplicatii in lista nu este o surpriza, deoarece necesita o conexiune permanenta la Internet, adaugata la o conexiune GPS care, atunci cand este utilizata, poate afecta serios autonomia.