O noua moda inspaimantatoare in materie de fumat

O noua moda inspaimantatoare in materie de fumat

Din ce in ce mai multi tineri adulti se descriu ca fumatori cu „jumatate de norma”. Dar pe cine cred ei ca pacalesc? Este tot un obicei scarbos, periculos, dupa cum va vom explica.
Avand in vedere toate dovezile solide despre cum fumatul iti afecteaza serios sanatatea, este greu de crezut ca unii oameni inca fumeaza.
Dar o fac – doar ca mai nou fumeaza cu o oarecare retinere. Tinerii spun ca de la un pachet pe zi au trecut la cca 6 tigari.

Deci pana la urma de ce o fac? Cativa dintre acesti „fumatori cu jumatate de norma” sunt atrasi si de aspectul tabu al obiceiului, asa ca fumeaza doar in public ca sa para mai duri. Altii spun ca tigarile ii ajuta sa scape de stres, asa ca isi limiteaza fumatul doar cand munca devine haotica sau cand au probleme in relatii.

Problema e ca, atunci cand vine vorba de raul pe care il pot face tigarile, mai putin, nu inseamna neaparat mai bine. Expertii spun ca fumand oricat, chiar si cateva sambata seara, iti vei expune organismul la toxine care pot duce la o multime de afectiuni serioase. Stii probabil de cancerul la plamani si bolile de inima. Dar ia in considerare cateva dintre efectele secundare care in primul rand afecteaza tinerii adulti, cum ar fi imbatranirea prematura a pielii si problemele de fertilitate.

Da, studiile arata ca femeile fumatoare sunt mai predispuse problemelor de conceptie, ovulele sunt afectate si exista risc mai mare al pierderii sarcinii decat la cele nefumatoare.

Asa ca nu te minti singur – „fumatul cu jumatate de norma” nu este mai putin daunator. Daca alegi sa fumezi mai putin, ia in considerare ideea de a contacta grupuri care vor sa renunte,sau consulta un doctor care iti poate sugera strategii pentru a renunta la fumat.

Leave a Reply