5 pasi in self branding

5 pasi in self branding

Brandingul personal ne invata cum sa ne cream propria marca dezirabila pe piata muncii. Desi pare un concept pretentios, descopera ca e la mintea copiilor.

Brandul este o promisiune, inseamna coerenta, consecventa si o idee centrala pe care construiesti.

Ce o sa te faci cand vei fi mare? Copiii iti raspund la intrebarea asta fara sa clipeasca. Si, imediat ce stiu, se apuca de treaba. Un acvariu rotund devine casca de astronaut, o viitoare doctorita isi injecteaza cu abnegatie toate papusile.

Incepi si tu sa te indrepti vizibil spre ce ai vrea sa ajungi. Oamenii din jur vor observa si cand se va oferi un job in domeniul acela, se vor gandi la tine.

Descopera-ti calitati cheie. Daca tu nu stii care sunt, ceilalti de unde sa stie? Nu mai stramba din nas cand esti intrebata la interviu ce calitati ai. Mereu te intreaba, ai observat? Gandeste-te serios, fara sa te minti si fara falsa modestie la ce te diferentiaza de ceilalti din domeniul tau.

Esti ceea ce faci. Este o sintagma specifica scolii americane, poate putin exaltata, dar nu fara o doza de adevar. Motivatia si pasiunea sunt trasaturi cautate de orice angajator si mai important, iti fac si tie viata mai plina.

Secretul sta in coerenta. „Un brand este o promisiune”, asa suna cea mai frumoasa definitie a conceptului. Si pentru ca se ocupa cu atragerea si sustinerea increderii, el inseamna respectarea acestei promisiuni. Oamenii te cauta pentru ca stiu la ce sa se astepte de la tine, nu ii dezamagi prin derapaje si schimbari de directie bruste.

Leave a Reply