Miscare pentru inima

Miscare pentru inima

Pe langa faptul ca impiedica luarea in greutate, miscarea fizica este responsabila si de eliberarea serotoninei, cunoscuta si sub numele de hormone al fericirii. Dupa o ora de exercitii fizice ne simtim mai relaxati, mai veseli si, ceea ce este mai important, mai putin stresati, aspect benefice pentru functionarea inimii.

Exercitiile cardiovasculare obisnuite (alergatul, mersul pe bicicleta, gimnastica aerobic, baschetul, plimbarile, urcatul pe scari, vaslitul) imbunatatesc activitatea inimii, a plamanilor si a aparatului circulator pentru a putea transporta mai multi nutrient si mai mult oxygen la muschi si tesuturi.

Asemenea programe de exercitii nu doar ard calorii si ajuta la mentinerea unei greutati ideale, dar scar tensiunea arterial, intaresc sistemul imunitar, reduc stresul si riscul de diabet, dementa si alte boli legate de inaintarea in varsta.

Pentru cei care au timp si doresc sa mearga la sala, recomand antrenamentele cardio combinate cu cele de tonifiere. Pentru ceilalti, orice activitate ce implica putin effort este bine venita.

Jogging, inot, volei cu amicii sau o plimbare alerta cu catelul prin parc sunt ideale pentru cei ce dorescĀ  sa se miste. Recomand si alegerea scarilor in locul liftului, si plimbarilor lungi in fiecare zi.

Leave a Reply