Fii gata! Spinning time!

Fii gata! Spinning time!

Spinningul se refera la ciclismul in spatii inchise cu ajutorul unei biciclete statice. Implica o filosofie de antrenament, un program de sunet, un training elaborat si o bicicleta special creata pentru toate marimile si capacitatile fizice. Poate fi practicat ca sport de sine statator , fie integrat in programe de aerobic.

Getting ready

Bicicletele pentru spinning sunt create in asa fel incat sa  se potriveasca oricarei persoane, indiferent de greutate sau de alte aspecte fizice. Intr-un program de spinning nu este vorba de o competitie, deci adopta ritmul care ti se potriveste. Nivel de pregatire: este bine ca fiecare persoana sa se informeze despre nivelul de pregatire fizica, chiar daca programul de spinning este adaptabil in functie de rezistenta.

Supraveghere: este foarte important sa faci totul sub supravegherea instructorului de specialitate. In plus trebuie sa mentii pulsul la un anumit nivel de anduranta.

Probleme de sanatate: este contraindicat persoanelor care au probleme cardiologice sau pulmonare.

Beneficiile spinningului.

Este un antrenament foarte energic, care te face sa transpiri mult, se ard aproximativ 600 de calorii in doar 40 de minute.

Pentru ca stai intr-un loc, nu necesita prea mult coordonare si te poti concentra mai mult asupra ritmului decat la alte forme de aerobic.

Ajuta la recuperarea capacitatilor locomotorii ale persoanelor cu dificultati de miscare.

Leave a Reply