Doar 10% din totalul de grasimi pe care le consumam ar trebui sa fie grasimi “rele”, saturate. Acestea se gasesc in carnea rosie, lactatele grase, produsele de patiserie, biscuiti, si , consumate in exces, cresc nivelul colesterolului. Inlocuieste-le cu peste, uleiuri vegetale, alune , fistic si unele margarine tartinabile cu omega 3 si omega 6 , surse pentru grasimile bune, monosaturate si polisaturate.
Este foarte gresit sa eliminiam grasimile din alimentatie si sa incerci prin orice mijloace sa reducem nivelul colesterolului.
Organismul nostru nu poate functiona fara grasimi (inclusiv fara colesterol), deci trebuie sa avem grija ce grasimi eliminam din alimentatie si cum procedam ca sa avem un nivel optim al colesterolului bun.
Consuma echilibrat, din toate alimentele cate putin, fara excese sau restrictii chinuitoare.
O alimentie sanatoasa trebuie sa includa multe salate de legume, carne slaba de peste sau de pasare, produse lactate degresate. In schimb, consumul zilnic si exagerat de bauturi cu continut ridicat de cofeina, fumatul sunt erori zilnice majore , care ne afecteaza sanatatea inimii.
Fii atenta daca greutatea ta depaseste valorile recomandate pentru sex si varsta ( indicile de masa corporala este peste 26-27). Riscul bolilor de inima este semnificativ crescut.