Esti sincera in dragoste?

Esti sincera in dragoste?

Joci cu cartile pe fata sau esti mai degraba un Pinocchio al relatiilor?

Sinceritate” e al doilea nume al tau. Se pare ca pentru tine e mult prea obositor si nesigur sa-ti tesi o plasa de minciuni. Ai realizat destul de devreme ca nesinceritatea intr-o relatie nu aduce nimic bun dupa sine. Dar atentie! Oamenii ca tine sunt de multe ori folositi si luati drept cam naivi. “La cat de naiva e, nu se prinde”, vor spune. Increderea oarba aduce de multe ori dezamagiri mari, mai ales daca ceri de la partenerul tau aceeasi sinceritate de care dai si tu dovada. Iar, uneori, pur si simplu, nu e potrivit sa fii sincer. Daca iti intrebi partenerul “Crezi ca sunt prea grasa?” si el spune “Da”, atunci sigur te enervezi. Si totusi: ramai in continuare sincera, in felul acesta vei avea multe de castigat in viata.

O mica minciuna inofensiva nu deranjeaza niciodata. Lumea nu prea stie ce sa creada despre tine. Tu nu esti o mincinoasa, dar nici usa de biserica. Iar cand se anunta un conflict la orizont, te salvezi elegant cu o minciuna  din calea lui. OK, se intampla si la case mai mari. Uneori adevarul putin infrumusetat este mai de dorit decat adevarul gol-golut. Si atata timp cat nu devine un obicei, totul e in regula. Pentru ca tu, in general, esti o tipa sincera. Uneori aceste mici minciuni sunt o forma de aparare, pentru ca te temi sa fii prea deschisa in relatie. Chiar daca uneori iti vine greu, a fi deschis este o dovada de curaj si iti intareste relatia.

Ei, ei, tie uneori iti iese porumbelul din gura fara sa-ti dai seama. Cand te simti simti stransa cu usa ti se pare ca o minciuna simplifica lucrurile. Dar oare chiar asa stau treburile? Pentru ca dupa aceea iti faci tot felul de mustrari de constiinta ca ti-ai mintit prietenul. Toata povestea asta este un cerc vicios, o minciuna duce catre alta si, inainte sa-ti dai seama, te trezesti incurcata intr-o plasa de minciuni. Micile minciuni nevinovate par deodata mari si grele, iar plasa tesuta din ele pentru salvarea ta incepe sa se destrame pe alocuri. Si brusc te afli in prag de despartire si iti doresti sa fi fost mai sincera. Poti incepe chiar de azi.

Ei bine,in ce paragraf te regasesti?

Leave a Reply