Cum astupi gura barfitoarelor?

Cum astupi gura barfitoarelor?

Intotdeauna vor exista persoane care vor lansa barfe, indiferent daca o fac din invidie, razbunare sau din pura plictiseala. Prin urmare, e foarte posibil sa fii chiar tu urmatoarea victima. In astfel de situatii trebuie sa stii cum sa reactionezi pentru a nu agrava cazul si pentru a-i convinge pe cei din jur ca tu spui adevarul.

Chiar daca te deranjeaza foarte mult toate prostiile care circula despre tine, fa pe indiferenta. Nu trebuie sa-ti pese de ceea ce se spune pe seama ta si vei constata ca, in scurt timp, lucrurile se vor calma din simplul motiv ca vor aparea alte barfe, mai noi si mai “incendiare”, despre altcineva.

E clar ca barfele ne afecteaza pe toti intr-o oarecare masura. Trecand la un registru mai grav, barfele pot distruge cariere, casnicii, etc. Cel mai bun exemplu sunt vedetele, a caror viata este absolut disecata de presa de scandal.

De profesie…barfitoare

Nu te poti abtine. Esti o tipa curioasa, mereu la curent cu ultimele noutati si zvonuri, si chiar nu te poti opri sa le impartasesti si celorlalti, adica sa barfesti. Esti o mega barfitoare, dar ai vrea sa te tratezi. Cum procedezi? Sa-ti musti limba de cate ori simti nevoia sa scoti cate un comentariu rautacios nu e tocmai o solutie. Limba ta nu va fi, in mod clar, prea happy.

E momentul unei conversatii cu tine insati. Intreaba-te de unde vine aceasta nevoie imperioasa de a barfi. Oare viata ta e atat de neinteresanta, incat vrei s-o inviorezi razand pe seama altora? Esti in mod inconstient geloasa pe prietenele tale si atunci te razbuni lansand zvonuri false despre ele? Sau, pur si simplu, barfindu-I pe altii, te simti mai bine in pielea ta? A fi sincera cu tine in aceasta privinta e un prim pas catre vindecare. OK, let’s face it. Probabil nu te vei vindeca niciodata complet, insa daca vei constientiza ca le poti face rau celor din jur prin barfa, vei fi putin mai atenta la ce spui, cand si cui spui. Cat despre prietene, nu trebuie sa le barfesti, pentru ca sunt persoanele pe care te vei putea baza atunci cand vei avea nevoie de ajutor.

Leave a Reply