3 lucruri de care nu te mai poti desparti

3 lucruri de care nu te mai poti desparti

Acum 20 de ani n-auzise nimeni despre ele, insa astazi sunt, in mod clar, lucrurile de care nu te-ai putea desparti nici pe o insula pustie. Asta e, trebuie sa recunosti ca esti un gadget si o net-addicted.

1. Internetul

Ce-a fost inainte? Daca aveai nevoie de material pentru vreun referat ori sa citesti ceva, singura solutie era biblioteca, ceea ce putea insemna ore intregi de stat cu ochii in carte si conspectat pana te durea mana. Iar daca voiai sa-i trimiti iubitului un mesaj de dragoste sau sa-i povestesti ce mai faci prietenei tale din strainatate, nu aveai decat doua posibilitati: ori ii sunai, ori le scriai o scrisoare, care oricum le ajungea dupa vreo doua saptamani.

De ce nu mai poti trai fara? Internetul te ajuta sa gasesti rapid informatii despre orice subiect, asa ca-ti poti face temele si referatele acasa, comod, fara sa mai pierzi timpul cu mersul la biblioteca. Iar prin intermediul e-mailului poti trimite “scrisori” virtuale chiar si celor mai indepartati prieteni. Ca sa nu mai vorbim de iubitul tau, pe care-l poti bombarda zilnic cu mailuri de amor. Si daca vrei sa faci un gest frumos, ii poti invata si pe ai tai bunici sa navigheze.

2. Mobilul

Ce-a fost inainte? Inaintea mobilului, unica solutie de a comunica era telefonul fix. Aflat in permanenta sub ochiul atent al parintilor (ca sa nu mai vorbim despre fratii sau surorile curioase si gata sa traga oricand cu urechea), fixul nu prea-ti dadea posibilitatea sa vorbesti in voie cu iubitul sau cu prietenele. Daca nu era asta, atunci sigur ai tai iti sareau in cap ca plateau o avere pe telefon din cauza ta.

De ce nu mai poti trai fara? Imagineaza-ti cum ar fi sa stai undeva timp de o ora si sa ai mobilul descarcat. Ar fi oribil! Mobilul iti ofera o dubla libertate: aceea de a fi sunata si aceea de a suna pe cine vrei atunci cand ai nevoie. Si pentru parinti e un avantaj, pentru ca mobilul le ofera posibilitatea de a vorbi in permanenta cu tine atunci cand esti in oras sau in vacanta.

3. Fotografiile digitale

De ce nu mai poti trai fara? Camerele foto digitale iti ofera foarte multe avantaje: cu ajutorul unui card de memorie poti face sute de poze in vacanta si in fiecare zi, daca nu-ti convine cum a iesit o poza, o poti sterge oricand, iar daca chiar iti doresti sa scoti pozele pe hartie- no problem!

De ce nu mai poti trai fara? Chatul iti ofera posibilitatea sa vorbesti oricat ai chef cu toti prietenii pe care-i ai in lista. In plus, pe chat esti mult mai relaxata, mai dezinvolta, te simti mai libera sa-ti exprimi parerile cu oricine ai discuta. Si poti vorbi cu parintii, fratii, prietenii in timp real, chiar daca se afla pe alt continent.

Leave a Reply