Esti o tipa toleranta?

Esti o tipa toleranta?

Care e gradul tau de toleranta fata de persoanele de alta nationalitate/religie? Ti se par diferite de tine sau ai reusit sa-ti faci chiar si prieteni din randul lor ?

Afli ca una dintre colegele tale de clasa e musulmana in momentul in care vine la scoala purtand batic : o feliciti pentru ca nu se simte rusinata sa-si pastreze traditia ; nu mai vobesti niciodata cu ea ; te superi ca ti-a ascuns atata timp acest lucru.
Un baiat arab te invita in oras, dar il refuzi. Mai tarziu afli ca tatal lui face afaceri cu petrol si e foarte bogat : iti vine sa-ti rosi unghiile de ciuda ; cand il revezi, te interesezi sa afli cum sta treaba in afacerile cu petrol ; il rogi sa-ti recomande un loc bun pentru o vacanta in desert.

Te urci in troleu si-ti dai seama ca majoritatea locurilor sunt ocupate cu turisti straini. Ce faci ? Consideri ca macar unul dintre ei ar trebui sa se ridice si sa-ti cedeze locul ; dai vina pe RATB ca nu a suplimentat numarul troleelor ; cobori la prima statie si iei un taxi.

Esti o cetateana a lumii : nu numai ca nu ai nimic impotriva celor de alta nationalitate ori religie, dar s-ar putea spune ca ai deja multi prieteni straini. Iti place sa afli lucruri noi despre felul in care traiesc alti tineri de varsta ta, despre ce muzica asculta si cum se imbraca. Tineti legatura pe net si in cel mai scurt timp planuiti si sa va vizitati. Cool !

Toleranta pe jumatate : in principiu, nu ai nimic cu strainii, insa esti foarte influentabila si, daca auzi ceva de rau despre un rrom, de exemplu, ai senzatia ca toti sunt la fel. Ar trebui sa nu te mai grabesti sa judeci oamenii dupa aparente si sa nu mai pleci urechea la tot ce auzi in jur.

Leave a Reply