Emotiile si reactiile de aparare ale organismului

Emotiile si reactiile de aparare ale organismului

Au inceput deja caldurile. Oricat de subtire ne-am imbraca, corpul isi pune in functiune mecanismele sale de aparare pentru a pastra temperatura ideala interna, moment in care incepe sa transpire mai mult decat in anotimpul rece. Si asta o fi bine pentru corp, dar tare neplacut pentru cei din jur, mai ales pentru care incepe sa-si simta petele inestetice de pe sub brat.

Pe de alta parte, o personalitate emotiva te poate predispune si ea la o transpiratie abundenta tocmai cand te astepti mai putin. Ce poti face pentru a atenua disconfortul si pentru a nu mai fi stanjenita in anumite situatii?

O igiena constanta si corecta te ajuta sa ai o piele care respira si e sanatoasa. Acest lucru face transpiratia mai suportabila si o reduce.
Uneori transpiratia poate fi semnul unor tulburari ale organismului si atunci este nevoie de un anumit tip de alimentatie si de ceaiuri care sa atenueze simptomele.

Daca esti totusi disperata din cauza transpiratiei, exista si o solutie care poate parea extrema, dar e tot mai folosita: tratamentul prin injectarea de toxina botulinica.

Oricare ar fi motivele care te fac sa te gandesti la transpiratie ca la o problema, nu uita ca in limite normale ea este un proces biologic obisnuit, care ii da organismului tau o stare de echilibru. Nu trebuie sa te ingrijorezi decat atunci cand simti ca transpiratia ta are un miros mai acut. In rest, e normal sa transpiri, corpul tau face un schimb. Si in plus, astazi exista o multime de deodorante si produse de spalat care au grija de pielea ta si ii confera un miros placut. Trebuie doar sa folosesti ceea ce ti se potriveste, sa fie potrivit cu pH-ul pielii tale; si sa fii atenta si daca produsele sunt prea chimice.

Leave a Reply