Despre nevoia sinceritatii in cuplu

Despre nevoia sinceritatii in cuplu

Toate fetele vor sa intalneasca baiatul perfect, cu care sa aiba o relatie perfecta, armonioasa. Toate vor ca partenerul lor sa le considere speciale, unice, frumoase.
Din aceasta cauza, de foarte multe ori, fetele incearca sa para altfel decat cum sunt in realitate. Ele observa ce isi doreste barbatul iubit si incearca sa se plieze pe tiparul acestuia.

Daca baiatul este mai mare decat ele, fetele mint de multe ori ca si ele sunt mai mari, daca el isi doreste o partenera cu par roscat si unghii colorate in verde, ele se grabesc sa se transforme. Acest lucru este valabil in aceeasi masura si in cazul baietilor, pentru ca si ei sunt tentati sa minta pentru a parea “mai barbati” decat sunt.

Toate acestea pot avea multe consecinte neplacute, dintre care voi mentiona doua:
1. minciuna are picioare scurte – la un moment dat adevarul va iesi la iveala si lucrurile vor deveni penibile.
2. partenerul care minte sau care se preface va deveni frustrat ca nu se poate exprima asa cum doreste de fapt, ca nu poate fi cu el insusi.

In plus, o relatie bazata pe minciuna nu va rezista niciodata mult timp, pentru ca este o relatie falsa. Trebuie sa construiesti o relatie echilibrata. Si cum iti asterni, asa dormi. Daca nu pornesti o relatie cu dreptul, principiile de baza fiind: sinceritatea si increderea, mai bine nu intri in relatia asta. Neincrederea este un dusman de temut pentru o relatie.

Increderea se castiga in timp si se consolideaza pe masura ce traim diferite experiente impreuna, experiente prin care aflam modul in care reactioneaza partenerul nostu. Pe de alta parte, sentimentele nu sunt suficiente pentru ca o relatie sa mearga. Pentru a va da mai multe sanse, incearca sa construiesti punti de comunicare cu el, interese comune si amintiri frumoase.

Leave a Reply