Dureri de spate?

Dureri de spate?

Cea mai des acuzata cauza a durerilor de spate este ridicarea bagajelor sau a obiectelor prea grele. I se mai adauga o serie de factori precum lipsa miscarii, alimentatia inadecvata, pozitia incorecta in timpul somnului.

Chiar si stresul are un cuvant greu de spus, pentru ca grijile si suprasolicitarea, existente pe toate planurile vietii, se resimt fizic la nivelul gatului, al cefei si umerilor. Fiecare a treia persoana care acuza dureri cronice de spate sufera de o afectiune la nivel psihic, indica un studiu realizat de cercetatorii germani.

Pentru a preveni afectiunile asociate stresului, la nivel pishic si fizic, ei recomanda un stil de viata care sa includa practicarea zilnica a sportului. Pe langa beneficiul clar pe care il aduce formei sale, sportul este o activitate destresanta si antidepresiva eficienta, care contribuie inclusiv la inlaturarea durerilor din zona spatelui.

O verificare amanuntita a activitatilor tale din timpul zilei te va ajuta sa afli unde se gasesc factorii cu potential de risc si cum ii poti preveni.

Solutii. Ideale sunt sporturile care folosesc miscari alternative care atreneaza muschii spatelui in profunzime. Fa plimbari, mergi cu bicicleta si inoata! Daca esti pasionata de tenis sau de golf, compenseaza eventualele dezechilibre in dezvoltarea muschilor prin exercitii de forta. Ideal e mixul intre antrenamentul de forta, rezistenta si coordonare.

Mananca sanatos. Consuma lichide! De la 1,5 la 2 l de apa zilnic, cu continut ridicat de calciu. Inclusiv spatele are nevoie de lichide. Oasele au nevoie de calciu, migdale si vitamina D. Expune-te cat poti de des la lumina zilei care stimuleaza producerea vitaminei D. iar daca renunti la semipreparate si carbogazoase, vei ajuta si usura coloana, prin pierderea kilogramelor in plus.

Somn comod. Cand te odihnesti pe spate sau pe o parte, coloana vertebrala trebuie sa stea intr-o pozitie cat mai apropiata de cea naturala: cand dormi pe o parte, de exemplu, umerii si soldul trebuie sa se afunde putin in saltea.

Leave a Reply