Dacă am aceste simptome la sân, este posibil să fie cancer?

Dacă am aceste simptome la sân, este posibil să fie cancer?

Fiecare persoană ar trebui să cunoască simptomele și semnele cancerului la sân, și oricând va fi descoperită o anomalie, ar trebui să fie investigată de un medic.

Majoritatea persoanelor care au simptome și semne de cancer la sân vor observa inițial doar una sau două, iar prezența acestor simptome și semne nu înseamnă automat că aveți cancer la sân.

Prin efectuarea de auto-examene lunare de san, veti putea identifica mai usor orice modificari ale sanului. Asigurați-vă că vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă observați ceva neobișnuit.

O schimbare în modul în care se simt sânii sau mamelonul

Suprafața mamelonului sau o umflătură sau o îngroșare în sau în apropierea zonei mamarului sau a zonei inferioare
O schimbare a texturii pielii sau o mărire a porilor în pielea sânului (unii descriu acest lucru ca fiind similar cu textura unei coajă de portocală)
O umflatură în piept (Este important să rețineți că toate bucățile trebuie investigate de un medic, dar nu toate bucățile sunt canceroase.)

O schimbare în aspectul sânilor sau sfârcului

Orice modificare inexplicabilă a dimensiunii sau formei sânului
Tumefacție inexplicabilă a sânului (mai ales dacă este pe o singură parte)
Contractie inexplicabila a sanului (mai ales daca este doar pe o parte)
Asimetria recentă a sânilor (Deși este normal ca femeile să aibă un sân care este puțin mai mare decât celălalt, dacă debutul asimetriei este recent, ar trebui verificat.)
Șurub care este întors ușor spre interior sau inversat
Pielea din piept, areola sau mamelonul care devine scalpită, roșie sau umflată sau poate avea crestături sau picături asemănătoare cu pielea unei portocale.

Orice descărcare a mamelonului – descărcare deosebit de clară sau descărcare sângeroasă

De asemenea, este important de menționat că o descărcare de lapte care este prezentă atunci când o femeie nu alăptează trebuie verificată de către medicul ei, deși nu este legată de cancerul de sân.

Întrebări

Dacă am simptome, este posibil să fie cancer?
Cel mai adesea, aceste simptome nu se datorează cancerului, dar orice simptom al cancerului mamar pe care îl observați ar trebui să fie investigat de îndată ce este descoperit. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, spuneți medicului dumneavoastră că problema poate fi diagnosticată și tratată.

Dacă nu am simptome, ar trebui să presupun că nu am cancer?
Deși nu este nevoie să vă faceți griji, proiecțiile regulate sunt întotdeauna importante. Medicul dumneavoastră poate verifica pentru cancerul de sân înainte de a avea simptome vizibile. În timpul vizitei la birou, medicul vă va întreba despre istoricul medical personal și de familie și va efectua un examen fizic. În plus, medicul dumneavoastră poate comanda unul sau mai multe teste de imagistică, cum ar fi o mamografie.