Cum se manifesta astenia de primavara?

Cum se manifesta astenia de primavara?

La iesirea din iarna, chiar daca nu a fost una grea, corpul nostru se resimte. Lunile in care vitaminele naturale nu i-au fost foarte la indemana, o eventuala cura de slabire, eforturile depuse in timpul scolii si emotiile unei iubiri neimpartasite te pot face acum subiectul unei neintelese stari de slabiciune, oboseala nejustificata, ameteli si adeseori chiar o stare de moleseala care te impiedica sa te concentrezi.

Daca ti se intampla toate aceste lucruri, nu sunt simptomele unei boli grave, ci un mic avertisment pe care corpul ti-l trimite ca sa ai mai multa grija de el.

Inainte ca lucrurile sa nu devina mai grave, ia niste masuri simple: iesi la soare si bucura-te de zilele frumoase. Chiar daca e vorba doar de a veni de la scoala pe jos sau de o plimbare pe role in parc, aerul, prezenta soarelui si miscarea te ajuta sa iti recapeti tonusul. Incearca sa mananci mai multe alimente care contin vitamine naturale, salate, fructe, legume. Daca nu, poti lua chiar niste vitamine de la orice farmacie.

Incearca sa nu te lasi dusa de starea de moleseala si sa te bucuri mai mult, sa faci lucruri care, de obicei, iti fac placere. Daca starea negativa persista, discuta cu parintii si incearca sa-ti faci niste analize.

Aceasta stare poate antrena insuficiente functionale multiple. Afecteaza in majoritatea cazurilor sfera psihica, fizica, sfera intelectuala sau sfera sexuala.

Daca in cazul tau se manifesta cu oboseala intelectuala (diminuarea atentiei, dificultati de concentrare, incetineala inĀ  gandire) incearca sa atenuezi aceste stari prin diferite activitati sau sa-ti administrezi alimente si bauturi energizante. Tot ce te energizeaza poti folosi. Nu te lasa coplesita.

Alterari de personalitate- esti irascibila, iti pierzi controlul usor. Ai impresia ca totul e impotriva ta. Aminteste-ti ca e perioada acea dintre iarna si primavara care iti schimba ritmul obisnuit si gandeste pozitiv.

Leave a Reply