
In ciuda libertatilor de exprimare si a evolutiei mentalitatii, sexualitatea este un subiect greu de abordat inca pentru multe persoane. Mai ales in perioada adolscentei, cand intrebarile sunt multe, sexualitatea pare a fi un subiect tabu si multi adolescenti, in loc sa gaseasca in parinti niste furnizori de informatii, gasesc un zid de necomunicare si foarte multe interdictii. Cu cat este mai interzis, cu atat devine mai misterios, atractiv, mai greu de stapanit.
Din cauza asta, si a jenei pe care o simti in a cere informati, tinerii se retrag de multe ori si prefera sa afle informatii din surse adiacente sau sa experimenteze pe cont propriu- lucru ce poate duce uneori la experiente neplacute si chiar traumatice.
Daca la baieti inceperea vietii sexuale poate insemna experienta, la fete inca mai poate avea conotatii negative si repercusiuni in relatiile viitoare. Multe fete sunt predispuse la a lua decizii circumstantale si a face greseli pe care sa le regrete mai tarziu. De regula nu gasesc modalitatea prin care sa ii spuna noului partener ca ele nu se simt pregatite sa-si inceapa viata sexuala si se simt obligate sa faca acest lucru mai devreme decat ar fi pregatite.
Pentru a fi pregatita sa iti incepi viata sexuala si sa stii ca aceasta este hotararea ta, si nu a altora, e bine sa iei in considerare elemente care te pot conduce la decizia corecta.
Chiar daca este tabu, chiar daca nu auzi vorbindu-se despre asta in casa, acum ai multe alte modalitati de a afla despre ce inseamna viata sexuala, care sunt riscurile si care sunt consecintele inceperii ei. Astfel vei sti ce te asteapta si vei incepe cu responsabilitatile si fara riscul de a te imbolnavi sau de a imbolnavi pe altii, fara riscul de a ramane gravida sau de a accepta relatii care sa iti produca suferinta.