Cum se deterioreaza parul?

Cum se deterioreaza parul?

Afla ce contribuie la degradarea parului tau si fixeaxa acest lucru. Dar noi facem lucruri nu tocmai folositoare, ci chiar daunatoare. Multe dintre noi folosim samponul ca si pasta de dinti pentru parul nostru- il folosim  in fiecare zi.

Unii gasesc ca parul este mai sanatos si stralucitor, daca il speli zi de zi ( si le place faptul ca pot lua o pauza din folosirea chimicalelor aditionale). Pe de alta parte, daca samponatul pentru tine este o experienta Zen si iti face bine, nu-ti mai cade parul, nu ne putem impotrivi  spalatului zilnic ( poti la fel de bine sa folosesti doar balsam).

Uite o informatie care s-ar putea sa te faca sa-ti pui cateva semne de intrebare. Colorarea artificiala sau decolorarea apoi vopsitul- este echivalenta cu colorarea alimentara: poata sa arate foarte bine, dar nu este intotdeauna cea mai sanatoasa metoda, care o alegi pentru parul tau.

Sunt cateva banuieli in ceea ce priveste vopsitul parului permanent in culoarea neagra poate provoca leucemie, iar cateva substante din industria cosmetica nu mai sunt folosite, deoarece provoaca cancer de col uterin. Vopsitul excesiv dauneaza sanatatii tale (vopsitul permanent sau temporar), dar nu si urmatorului tau interviu pentru un nou job.

Decolorarea pe de alta parte, accelereaza distrugerea parului tau, desi tu incerci sa-l salvezi. Uite de ce: Pigmentul parului tau provine din cele doua straturi interioare. Cand iti decolorezi parul, iti distrugi zona zoster care creeaza taria firului de par. Vopseaua care ajunge intre cele doua straturi de la suprafata , da parului o culoare diferita, adica nu iti iese o acoperire uniforma. Dar daunele produse inainte  de decolorare permit vopselii sa alunece pe langa firele de par, asa ca vei sfarsi prin a pierde parul mai repede decat daca l-ai fi lasat in pace.

Leave a Reply