Cum să te îngrași într-un mod sănătos!

Cum să te îngrași într-un mod sănătos!

Prietenii vă invidiează când le spuneți că doriți să adăugați kilograme în plus, dar probabil că ați învățat deja adevărul dur: e mai greu decât pare. Mai ales dacă vreți să o faceți în modul sănătos.

Deși strategiile de pierdere în greutate sunt omniprezente în industria de fitness, nu fiecare persoană din lume are acest scop. De fapt, întrebările despre cele mai bune modalități de a câștiga în greutate pot apărea mai des decât ați putea crede.

Suna familiar? Atunci ești în locul potrivit.

Cum să câștigi greutate:

Consumați mai multe calorii decat pierdeți.
Consumați alimente bogate în nutrienți, bogate în calorii.
Creșteți consumul de grăsimi alimentari.
Adăugați un supliment în greutate.

Deși săracul poate fi adesea sănătos, subponderiul poate fi o preocupare dacă este rezultatul unei alimentații proaste sau dacă sunteți însărcinată sau aveți alte probleme de sănătate. Deci, dacă sunteți subponderali, consultați-vă medicul sau dieteticianul pentru o evaluare. Împreună, aveți posibilitatea să planificați cum să vă atingeți greutatea obiectivului.

Iată câteva modalități sănătoase de a câștiga greutate atunci când sunteți subponderali:

Mâncați mai frecvent. Când sunteți supraponderali, vă puteți simți sătui mai repede. Mâncați cinci-șase mese mai mici în timpul zilei, decât două sau trei mese mari.
Alegeți alimente bogate în nutrienți. Ca parte a unei alimentații sănătoase, alegeți pâinea integrală, pastele și cerealele; fructe si legume; lactate; surse de proteine ​​slabe; nuci și semințe.
Gustați pe nuci, unt de arahide, brânză, fructe uscate și avocado. Savurați o gustare înainte de culcare, cum ar fi untul de arahide și un sandwich cu avocado, legume feliate și carne slabă sau brânză.
Adăugați suplimentări la feluri de mâncare pentru mai multe calorii – cum ar fi brânza în caserole și ouăle amestecate, și lapte fără grăsimi în supe și tocană.
Chiar și atunci când sunteți supraponderali, aveți grijă de excesul de zahăr și de grăsime. O felie ocazională de plăcintă cu înghețată este în regulă. Dar cele mai multe deserturi ar trebui să fie sănătoase și să furnizeze nutrienți în plus față de calorii. Briose, iaurt și granola bare sunt alegeri bune.
Exerciții. Antrenamentele de fitness vă pot ajuta să câștigați în greutate construindu-vă mușchii. Exercițiile pot stimula apetitul.