Ce să mănânci atunci când mergi la sală

Ce să mănânci atunci când mergi la sală

Legătura dintre sănătatea bună și alimentația bună este bine stabilită. Interesul în nutriție și impactul său asupra performanței sportive este acum o știință în sine.

Indiferent dacă sunteți un atlet competițional, un sportiv de week-end sau un amator, fundația pentru o performanță îmbunătățită este o dietă adecvată din punct de vedere nutrițional.

Dieta de bază trebuie să fie suficientă pentru:

Asigurați suficientă energie și substanțe nutritive pentru a satisface exigențele de antrenament și exerciții fizice
Să îmbunătățească adaptarea și recuperarea între sesiunile de formare
Includ o varietate largă de alimente cum ar fi pâinea integrală și cerealele, legumele (în special varietățile verzi cu frunze), fructele, carnea slabă și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi pentru a spori obiceiurile și comportamentele nutriționale pe termen lung
Permite sportivului să obțină o greutate corporală optimă și niveluri de grăsime corporală pentru performanță
Furnizează fluide adecvate pentru a asigura hidratarea maximă înainte, în timpul și după exercițiu
Să promoveze sănătatea pe termen scurt și lung a sportivilor.

Dieta sportivului

Dieta unui atlet ar trebui să fie similară cu cea recomandată publicului larg, cu aportul de energie împărțit în:
Mai mult de 55% din carbohidrați
Aproximativ 12 până la 15% din proteine
Mai puțin de 30% din grăsimi.

Sportivii care se antreneaza intens pentru mai mult de 60 pana la 90 de minute in fiecare zi ar putea avea nevoie sa creasca cantitatea de energie pe care o primesc de la carbohidrati la intre 65 si 70%.

Recomandările mai recente oferă, de asemenea, linii directoare pentru carbohidrați și proteine ​​pe bază de grame pe kilogram (g / kg) de greutate corporală. Recomandările actuale privind consumul de grăsimi sunt pentru majoritatea sportivilor să urmeze recomandări similare cu cele date pentru comunitatea generală, cu preferința pentru grăsimile provenite din uleiurile de măsline, nuci, avocado, nuci și semințe. Atleții ar trebui, de asemenea, să aibă ca scop reducerea consumului de alimente bogate în grăsimi, cum ar fi biscuiți, prăjituri, produse de patiserie, chipsuri și alimente prăjite.