Spatiile prea putin generoase, in combinatie cu dragostea de animale si cu un serviciu care-ti ocupa mult timp sunt conjuncture care-ti recomanda drept animal de casa pisica. E un bibelou viu, afectuos si care stie sa-si poarte de grija.
Vei spune ca nu te pricepi si nici nu ai chef de dadacit animale. Te asiguram noi ca va fi floare la ureche, daca vei tine cont de cateva secrete, dezvaluite de o crescatoare de feline inraita.
Mai intai, daca pisica nu va avea posibilitatea sa iasa in natura, e cazul sa optezi pentru o fetita, chiar daca motaneii ti se par mai simpatici : avantajul este ca, la varsta adulta, pisica intrata in calduri poate fi potolita cu anticonceptionale sau chiar ignorata, daca nu te deranjeaza « ariile de opereta », pe cand motanul se va simti dator sa-si marcheze teritoriul incluzand adesea patul tau, canapeaua si mocheta, in toate coltisoarele. Asa ca, de cele mai multe ori, vei sfarsi prin a-i prezenta Don Juan-ului natura, in toata splendoarea ei.
Cu toaleta nu vei avea probleme, daca veti transa situatia din primele zile dupa adoptarea puiului. De obicei, accepta cu usurinta sa-si faca nevoile intr-o tavita, pe balcon sau in baie. Nisipul special te va scuti de a curata tava zilnic ; va fi suficient sa faci acest lucru o data pe saptamana.
Ar mai fi mancarea. Sfatul nostru este sa optezi pentru hrana industriala, in special uscata (« biscuiti »), avantajele fiind atat pentru tine, cat si pentru pisica. Pentru tine e usor de procurat, de pastrat si de servit, caci nu ai nevoie de mai multa vesela decat un bol pentru mancare si unul pentru apa. Biscuitii nu fac mizerie si nu se strica, putand fi lasati in bol si mai multe zile. Astfel, poti pleca intr-un weekend la munte, fara sa ai grija pisicii.