Rosii surpriza

Rosii surpriza

Iata doua retete delicioase pentru zile in care ai chef sa-ti manifesti aptitudinile culinare.

Rosii cu branza cu mozarella cu praz

Ingrediente pentru patru persoane

250 g branza proaspata de vaci
100 g iaurt
2 catei de usturoi
2 fire de menta
4 rosii
sare, piper

Mod de preparare :

Se decupeaza cate un capac la fiecare rosie si se golesc de pulpa cu lingurita. Se pot si decoji. Se amesteca branza cu iaurtul. Usturoiul se piseaza, se freaca cu sare si piper si se adauga in  crema de branza. Se umplu rosiile cu branza si se decoreaza cu frunze de menta proaspata.

Mozarella :

250 g de mozarella bulete
un fir de praz taiat rondele
3 linguri de untdelemn
sucul de la jumatate de lamaie
cateva frunze de salata
sare, piper

Mod de preparare :

Se amesteca prazul cu ulei si suc de lamaie si se toarna peste buletele de mozarella. Se asezoneaza cu sare si piper si se decoreaza cu frunze de salata.

Rosia a trecut si pe la tribunal

Ce sunt tomatele, de fapt : fructe sau legume ? Francezii le numeau « merele dragostei », iar nemtii « merele paradisului ». Dilema leguma-fruct a ajuns in anul 1887 subiect de dezbatere tocmai la Curtea Suprema de Justitie a Statelor Unite. Dupa deliberari, judecatorii au hotarat : cu toate ca din punct de vedere botanic rosia este un fruct, ea va fi catalogata, din punctul de vedere al consumului, ca leguma.


Inghetata de rosii

Ingrediente pentru 8-10 portii

500 g  de rosii
50 g de bulion
o lingurita de zahar
o lingura de otet balsamic
3-4 picaturi de sos iute (Tabasco)
2 albusuri
200 g de smantana
sare, piper
verdeata si cateva rosii-cireasa (pentru decor )

Mod de preparare :

Rosiile se decojesc, se scot si semintele  si se paseaza. La piuerul obtinut se adauga zaharul, otetul, sosul iute, sare si piper. Se pune compozitia o ora la congelator, intr-un vas din metal sau din plastic rezistent. Intre timp, se bat albusurile spuma. Dupa o ora, amestecati piureul de rosii cu albusul batut si cu smantana si bagati din nou la congelator, pentru inca doua ore. Din jumatate in jumatate de ora, scoateti recipientul si amestecati continutul. Cu jumatate de ora inainte de servire, mutati inghetata din congelator in frigider sa se inmoaie putin. Serviti in cupe de inghetata, decorate cu rosii-cireasa si verdeata tocata.

Leave a Reply