Ce sa faci si ce sa nu faci intr-o prietenie

Ce sa faci si ce sa nu faci intr-o prietenie

Asa da: sa stii sa tii un secret; sa fii de incredere; sa stii sa asculti; sa ii tii partea; sa fii sincera; sa fii prezenta cand are nevoie de tine. Asa nu: sa te dai la prietenul ei, sa tipi la ea; sa-ti versi nervii pe ea; sa nu dai niciun semn de viata zile in sir; sa nu mergi la ziua ei si nici sa n-o inviti la a ta; sa o barfesti cu cealalta prietena;

Este invidioasa pe tine? Dar ti-a trecut vreodata prin cap ca ea ar putea sa vada lucrurile putin altfel? Ca ar putea sa fie invidioasa pe tine? Poate ca viata ei nu e chiar atat de perfecta cum pare. E adevarat ca parintii ei au multi bani, in schimb sunt mai mereu plecati iar ea se simte singura. Si stiai ca te invidiaza in secret pentru faptul ca tu inveti foarte usor, cu un efort minim, pe cand ei nu ii intra materia in cap nici daca sta o saptamana cu nasul in carte? Poate ca relatia cu prietenul ei, cel cu haine de firma, nu e deloc asa ok cum pare.

Invidia reciproca e ok. Daca privesti dintr-un punct de vedere obiectiv prietenia si nu te lasi orbita de invidie, vei vedea ca, la fel ca in orice relatie intre fete, invidia nu este niciodata unidirectionala.

Fiecare o invidiaza pe cealalta pentru un anumit lucru. Daca Ana este admirata in gasca de fete pentru ca arata ca un model de catwalk, Eva e invidiata pentru faptul ca e desteapta si invata bine, iar Maria, desi e scunda si dolofana atrage baietii ca un magnet. Fiecare are ceva deosebit si, chiar daca nu vezi nicio calitate iesita din comun la tine, afla ca ea exista acolo undeva deep down si nu asteapta decat sa fie descoperita.

Leave a Reply