Ce beneficii are uleiul de nucă de cocos pentru organism

Ce beneficii are uleiul de nucă de cocos pentru organism

Cererea uleiului de nucă de cocos extra-virgin a crescut în ultimul timp pe tot globul. Oamenii folosesc acest ulei ca un hidratant perfect pentru pielea lor și cel mai bun tratament cu ulei pentru păr lung și strălucitor.

În timp ce acest ulei este bine cunoscut ca un mare ajutor de frumusete pentru a restabili sănătatea pielii și părului, mulți oameni încă nu sunt conștienți de faptul că este, de asemenea, considerat super-aliment și este benefic pentru alte probleme de sănătate.

Uleiul de nucă de cocos conține în principal grăsimi sănătoase numite acizi grași cu lanț mediu, cum ar fi acizii caprilici, laurici și caprici.

Celelalte grăsimi din acest ulei sunt grăsimi saturate sănătoase. De fapt, uleiul de nucă de cocos este una dintre cele mai bune surse de grăsimi saturate sănătoase, cu aproape 90 procente din acizii grași fiind saturați.

Grasimile saturate naturale din ulei de nuca de cocos sunt foarte benefice pentru sanatatea ta, iar beneficiile si utilizarile sale depasesc mult pielea si parul.

Menținerea unei bune igiene orale și dentare vă poate menține dinții puternici de ani de zile și vă ajută să preveniți respirația urâtă, cariile dentare, cavitățile, gingivita și boala gingiilor.

Uleiul de nucă de cocos este foarte eficient pentru îmbunătățirea sănătății orale. Uleiul de nucă de cocos atacă bacteriile dăunătoare din gură, care la rândul lor previne cariile dentare și luptă împotriva bolii gingivitei.

Credeți sau nu, uleiul de cocos îmbunătățește funcționarea glandei tiroide. Este deosebit de bun pentru persoanele care au hipotiroidie.

Deși mulți oameni nu vor crede că orice ulei poate susține scăderea în greutate, este adevărat în cazul uleiului de nucă de cocos.
Acizii grași cu lanț mediu în ulei de nucă de cocos sunt mai scurți și mai solubili în apă decât majoritatea grăsimilor saturate. Asta înseamnă că acizii grași sunt absorbiți direct în celule și folosiți imediat pentru a produce energie, în loc să fie depozitați în organism.

Uleiul de nucă de cocos este, de asemenea, benefic pentru creier și poate ajuta la prevenirea sau întârzierea bolii Alzheimer, o formă obișnuită de demență care determină scăderea memoriei, a comportamentului și a capacităților mentale.

Eczemul, o afecțiune cronică a pielii, denumită și dermatita atopică, poate fi tratată cu succes cu ulei de nucă de cocos.

Această afecțiune a pielii este caracterizată de pete de piele care devin inflamate, mâncărime, roșii, crăpate și dure. Uneori, se dezvoltă și bășici.