5 remedii care te scapă de mirosul neplăcut de usturoi

5 remedii care te scapă de mirosul neplăcut de usturoi

Îți place gustul de usturoiul în mâncarea ta, dar urăști mirosul persistent? Usturoiul produce cistein sulfoxid, care îi conferă mirosul și gustul distinct. Acești compuși sulfurici sunt similari cu compușii produși de bacteriile care cauzează respirația urât mirositoare.

Cea mai rea parte este că mirosul de usturoi poate rămâne în plămâni timp de 24 până la 48 de ore după ce îl consumați. De asemenea, mâinile pot mirosi usturoi dacă ați pregătit mâncarea.

Dar, deoarece usturoiul are multe proprietăți nutriționale și medicinale, nu puteți opri pur și simplu consumul de usturoi. Usturoiul este o sursă excelentă de magneziu, vitamine B6 și C și seleniu. De asemenea, are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antioxidante și multe alte proprietăți medicinale.

Din fericire, există câteva modalități ușoare de a preveni sau de a rezolva problema mirosului de usturoi care persistă.

1. Mere

Merele conțin enzime oxidante, de aceea schimba culoarea atunci când sunt tăiate și lăsate expuse la aer de ceva timp. Aceleași enzime pot ajuta la neutralizarea mirosului de usturoi și la scăderea respirației de usturoi.

2. Lapte

Laptele este un alt ingredient natural care oferă o cale foarte ușoară de a neutraliza respirația de usturoi.

Într-un studiu publicat în revista Journal of Food Science în 2013, cercetătorii au descoperit că consumul de lapte în timp ce măncați alimente bogate în usturoi poate reduce respirația mirositoare asociată cu consumul de usturoi.

3. Frunzele de menta

Frunzele de menta au un efect deodorant semnificativ asupra compușilor volatili de usturoi.

Clorofila în menta poate ajuta la mascarea mirosului de usturoi. În plus, are proprietăți antiseptice ușoare care ajută la reducerea respirației urinare provocată de bacterii.

4. Pătrunjel

La fel ca menta, patrunjelul este o altă planta care poate combate cu succes respirația usturoi și poate ajuta la eliminarea mirosului pe mâini. Clorofila din ea absoarbe mirosurile și vă ajută să vă mențineți mirosul proaspăt.

5. Lămâie

Un alt ingredient bun de bucătărie pentru a face față mirosului de usturoi este lămâia.