3 mituri spulberate despre epilat

3 mituri spulberate despre epilat

Știați că rasul este metoda preferată de îndepărtare a părului de majoritatea dermatologilor? E adevarat! De aceea, am apelat la părerea unor dermatologi certificați pentru a vă învăța știința și tehnicile din spatele pielii, creșterea părului și îndepărtarea părului.

Următoarele mituri despre ras au circulat ani de zile. Iată faptele reale pentru a stabili care sunt reale și care nu:

Mit: vârsta la care începeți să vă epilați influențează cantitatea de păr pe care o veți avea.

Fact: Acești factori sunt determinați strict prin ereditate. Experientele timpurii cu rasul coincid cu cresterea naturala a cresterii parului care rezulta din pubertate.

Mitul: Rasul promovează creșterea firului mai gros și mai închis.

Fapt: Deoarece rasul îndepărtează părul de pe suprafața pielii, nu afectează culoarea sau grosimea părului. După ce un spațiu a fost ras, firmele de păr încep să iasă din folicul, astfel încât părul dvs. arată și se simte aspru. Dacă permiteți părului să crească, acesta va avea aspectul și textura originală.

Mit: Un bronz poate fi îndepărtat prin ras.

Fapt: bronzarea apare la nivelul inferior al pielii, unde sunt localizate celulele pigmentare ale pielii. Lamele nu ajung niciodată în contact cu aceste celule. Epilatul poate de fapt “lustrui” pielea și îi dă o strălucire sănătoasă. Veți îmbunătăți aspectul bronzului prin eliminarea celulelor pielii de suprafață care dau pielii un aspect plictisitor.