Trucuri utile pentru ca bebelușul să doarmă toată noaptea

Să faceți copilul dvs. să doarmă otă noaptea este un lucru pe care fiecare părinte îl așteaptă cu nerăbdare. Chiar dacă nou-născuții dorm 16-17 ore pe zi, ei nu adorm mai mult de două până la patru ore la un moment dat, zi sau noapte, în primele câteva săptămâni.

Cu toate acestea, atunci când bebelușii ating vârsta de 6 până la 8 săptămâni, încep să doarmă pentru perioade mai scurte în timpul zilei și perioade mai lungi pe timp de noapte.

Cu câteva ajustări minore și un mic ajutor, bebelușul poate învăța cu ușurință să doarmă noaptea. Copilul va protesta la început, dar în curând se va obișnui cu schimbarea. Somnul se va îmbunătăți apoi pentru toată lumea.

Iată câteva modalități prin care copilul să doarmă toată noaptea.

1. Redați sunetele albe

Dacă un sunet ușor, cum ar fi o apăsare pe o lampă sau sunetul închiderii ușii, vă trezesc copilul, atunci este timpul să jucați un zgomot alb. Zgomotul alb este unul dintre cele mai eficiente, mai ușor de implementat ajutoare de somn pentru copii. Ajută mamele să adoarmă copiii dificili în câteva minute. Este similar cu sunetele pe care le-a auzit bebelușul dvs. 24/7 în uter. Zgomotele familiare puternice, ritmice ajută bebelușii să doarmă mai mult și chiar să reducă stresul. Zgomotul alb maschează alte sunete și acest lucru vă ajută bebelușul să doarmă în timpul nopții. Sunetul unui ventilator poate crea un zgomot blând, care funcționează excelent ca zgomot alb. Există, de asemenea, aplicații gratuite pentru zgomot alb, precum și mașini cu zgomot alb pe piață.

2. Hrăniți bebelușul la timp

Pentru mulți copii, rutina pentru culcare include o hrană adecvată. Acest lucru asigură că bebelușul merge la culcare sătul și nu se trezește datorită foamei. Cu toate acestea, trebuie să încercați să vă hrăniți bebelușul cu cel puțin 30 de minute înainte de ora de culcare programată pe timp de noapte. Dacă bebelușul dvs. a început să ia alimente solide, păstrați-l ușor și sănătos. Evitați orice lucru care poate provoca gaze sau balonare.

Dacă bebelușul dvs. are mai puțin de 6 luni, asigurați-vă că îl alăptați după hrănire. Orice aer prins în stomac vă va face copilul incomod și poate duce la plâns frecvent noaptea.

Păstrați în timpul nopții hrănirea liniștită și calmă, iar hrănirea în timpul zilei este mai socială și plină de viață. Acest lucru vă va ajuta copilul să învețe diferența dintre zi și noapte. Dacă micutul dvs. se trezește plâns, așteptați 10 minute înainte de a-i oferi sânul sau sticla.

3. Urmați un ritual pentru timpul petrecut pe timp de noapte

Copii mici învață cu ușurință și urmând un ritual consistent de culcare, vă va ajuta copilul să doarmă mai mult. Bebelușii, precum previzibilitatea și o rutină consistentă pentru culcare le oferă semnalul potrivit că este timpul să dormim. Când un copil știe ce se întâmplă, el sau ea este mai probabil să accepte și să adoarmă rapid.

Țineți rutina pentru culcare ușoară. Începeți cu un masaj ușor, apoi o baie caldă urmată de haine curate și un scutec curat. Redați niște muzică delicată. În curând, copilul dvs. va asocia aceste activități cu somnul.

4. Țineți luminile oprite

La fel cum nu puteți dormi într-o cameră luminată, copilul dvs. nu poate. Luminile puternice pot distrage atenția copilului dumneavoastră. Țineți luminile în camera copilului dvs. în dimineața și în timpul somnului în timpul zilei și nu lăsați lumina pe timp de noapte.

5. Reglați temperatura camerei

Deoarece nu vă puteți bucura de un somn sănătos într-o cameră prea caldă sau prea rece, nu vă puteți aștepta la ceva diferit de la bebeluș. Încercați să creați temperatura și umiditatea camerei potrivite pentru a vă ajuta copilul să doarmă. O temperatură constantă a dormitorului de aproximativ 70 de grade Fahrenheit și o umiditate relativă de aproximativ 50% sunt considerate ideale pentru copii.

În plus, dacă bebelușul dvs. arată transpirat, aruncați un strat de pături sau îmbrăcăminte. Dacă bebelușul se simte rece, faceți-l să se simtă confortabil prin adăugarea unui strat.

Nu faceți greșeala de a pune copilul dvs. cald într-un pat rece. Bebelușilor nu le place schimbarea instantanee a temperaturii și îi pot face să fie iritați.

Ca părinte, este responsabilitatea dvs. să vă asigurați că încăperea în care bebelușul dvs. se culcă nu devine prea fierbinte sau prea rece.