Tratamente dulci pentru diverse afectiuni

Tratamente dulci pentru diverse afectiuni

O portocala de dimensiuni medii contine aproximativ 50 mg de vitamina C, ceea ce reprezinta aproximativ doua treimi din necesarul zilnic. Vitamina C ajuta la vindecarea plagilor si creste rezistenta organismului la imbolnavire.

Surse de calciu. Portocala este foarte bogata si in calciu, iar in combinatie cu acizii din fruct favorizeaza absorbtia calciului. Consuma fructul proaspat sau sucul natural fara adaos de zahar sau apa.

Aduce energie. Zaharul continut de portocala este imediat absorbit in sange. Produce caldura si energie in corp imediat dupa ce a fost mancata.

Trateaza constipatia. Ajuta functia intestinelor si previne acumularea de reziduri in colon. Mananca in fiecare seara si dimineata o portocala – doua.

Buna in indigestie. Portocala are efect relaxant asupra organelor digestive si suplimenteaza nutritia intr-o forma usoara si impiedica dezvoltarea bacteriilor in intestine.

Reduce febra. Portocala este un aliment excelent in toate tipurile de febra, pentru ca ajuta la hidratarea organismului, creste fluxul de urina si mareste rezistenta corpului impotriva infectiilor.

Ajutor pentru cardiaci. Sucul de portocale indulcit cu miere este foarte bun pentru bolile de inima. Este deosebit de bun in caz de infarct.

Expectorant. Sucul de portocale amestecat cu un varf de sare si o lingura de miere este un remediu eficient in cazul tuberculozei, astmului, raceli obisnuite, bronsite si alte stari de tuse asociate cu expectorarea dificila. In urma actiunii sale saline la nivelul plamanilor, expectorarea se va face mai usor.

Previne cancerul. Contine cantitati mari de limonoide citrice, ce protejeaza impotriva cancerului de piele, de plaman, de san, de stomac, de colon sau algurii si au rol important in prevenirea acestora.

Antiscorbut. Sucul proaspat de portocala previne scorbutul si rahitismul la copii, ajutand la cresterea sanatoasa.

Impotriva oboselii. Datorita cantitatii mari de potasiu pe care o contine, portocala stimuleaza functionarea ficatului, rinichilor si intestinelor curatand organismul de toxine. O cura de portocale este binevenita in stari de oboseala.

Afectiuni sangvine. Acest fruct este benefic si pentru cei suferinzi de tromboza, de fragilitate capilara, hepaticilor si persoanelor al caror sange este prea gros.

Leave a Reply