The big O

The big O

Stim si nu prea stim cum stau treburile cu orgasmul, daca am avut sau ni s-a parut, daca e normal sa simti ce simti si daca “asa trebuie” sa fie. Hai sa vedem cum stau lucrurile intr-un act cu orgasm inclus.
Primii stimuli – in primul rand trebuie sa stii ca atat fetele, cat si baietii se pot excita foarte usor si din diferite motive: un sarut, o mangaiere, o atingere intamplatoare sau nu, chiar o privire, o remarca sau o fantezie. Iar in momentul acela , in corp se produc o serie de modificari de cum ai intrat in excitatia sexuala.

Deja dupa circa 10-30 de secunde de cand au intrat in excitatie, fetelor incepe sa li se umecteze vaginul. La inceput e imperceptibil, insa dupa ce excitatia creste, fata va simti ceva umed intre labiile interne. Tot excitatia produce si o crestere in volum a labiilor si a clitorisului. De multe ori se intaresc si sfarcurile.
In cazul baietilor penisul se iriga cu sange si se intareste- se produce erectia. Testiculele isi dubleaza  volumul si se ridica, iar capul penisului se umecteaza- uneori isi intaresc si lor sfarcurile.

Orgasmul. Dupa o vreme, tensiunea crescanda poate duce la un punct culminant, pe nume orgasm, timp in care simte o placere intensa. In timpul orgasmului se simte o descarcare rapida a tensiunii acumulate, reprezentata prin contractari ale vaginului ( la fete) si ejaculare( la baieti). Pentru ca persoanele au nevoie de perioade diferite de a ajunge la orgasm, orgasmul simultan se intampla destul de rar.

Faza de relaxare. Sangele se retrage din organele sexuale, feminine si masculine, iar bataile inimii revin treptat la normal. Roseata dispare, sanii si testiculele capata din nou dimensiuni normale. Cu alte cuvinte corpul se la intoarce la faza in care se afla inainte de excitatie.

Leave a Reply