Scuzele si semnificatiile lor

Scuzele si semnificatiile lor

sMomentul despartirii este tragedia dintr-o relatie de lunga durata. Nu conteaza cat de multe amintiri frumoase, poze, vacante au cei doi in comun, despartirea sterge totul cu buretele.

Te-ai intrebat vreodata ce vor, de fapt, sa spuna barbatii atunci cand folosesc anumite scuze? Raspunsul nu este probabil cel pe care crezi ca il stii.

“Am nevoie de spatiu”
Majoritatea barbatilor vor sa fie independenti, sa se bucure de libertate. Ai auzit, cu siguranta motivatia: “Am nevoie de putin spatiu”. Ce ar vrea sa iti spuna, de fapt, este: “M-am saturat, am ajuns la limita”. In momentul in care simt ca cineva a intrat prea mult pe teritoriul lor, barbatii reactioneaza precum un leu in cusca. Se simt sufocati si nu stiu cum sa spuna acest lucru. La fel de bine toate aceste lucruri pot sa nu aiba nicio legatura cu tine si sa apara in momentul in care simt ca relatia decurge prea repede din punct de vedere emotional.

“Nu esti tu de vina”
Probabil una dintre cele mai folosite scuze de catre barbati, atunci cand vor sa se desparta de cineva, este cea in care se folosesc de vina. Iti suna cunoscuta fraza: “Nu esti tu de vina, eu sunt”? Dar oare chiar asta gandeste? Ce vrea sa spuna cu adevarat este: “Tu esti de vina”. De fapt, nu poate sa recunoasca faptul ca nu te mai place si ca poate merge mai departe si fara tine. Pentru unii barbati, fraza merge de minune in conditiile in care vor sa te pastreze pe post de amica.

“Munca e prioritara”
“Sunt stresat cu munca, nu am timp de o relatie in momentul asta”. Suna cunoscut? Parca, de fapt, ar vrea sa iti spuna altceva. Ceva de genul: “Nu mai vreau o relatie cu tine”. Si pentru femei munca este foarte importanta si ocupa destul de mult timp. Majoritatea barbatilor insa profita de acest lucru in momentul in care decid sa se desparta de cineva. In astfel de momente, invata sa fii mai egoista, sa te gandesti ca si tu ai o cariera (desi, pentru tine, el era pe primul loc) si sa mergi mai departe. O sa iti dai seama cu timpul ca, probabil, nu a meritat prea mult deranjul, asa ca, urmatorul!

“Nu te merit”
Barbatii se folosesc pana si de subestimare daca vor sa se desparta cu orice pret de cineva. Vrea sa va despartiti si iti spune ca “esti prea buna pentru el”. Ar vrea, de fapt, sa iti dai seama ca “este un ticalos si face asta in mod constient”. Daca un barbat iti spune ca esti prea buna pentru el, are dreptate. Pentru barbatii care spun acest lucru, increderea, respectul, fidelitatea si, mai ales, sentimentele nu conteaza absolut deloc.

“Hai sa ne vedem si cu alte persoane”
Desi pare greu de crezut, la un moment dat, barbatii sunt in stare si de astfel de lucruri. Expresia: “Cred ca ar trebui sa ne vedem si cu alte persoane” pare sa le placa din ce in ce mai mult. De fapt, ar vrea ca tu sa intelegi, dar fara ca el sa iti spuna direct, ca “ii place sa faca sex cu tine, dar isi doreste si alte femei”. Desi sunt implicati intr-o relatie serioasa, majoritatea barbatilor nu se pot abtine sa nu isi doreasca si alte femei. Te priveste in ochi, iti spune ca esti sexy, dar se gandeste in acelasi timp oare cum e in pat tipa de la masa de vizavi.

Leave a Reply