Alternativa vegetariana a drobului clasic, potrivit celor carora nu O reteta deosebita pentru Paste: dob de ciuperci. Drobul de ciuperci este foarte gustos, se prepara usor.
Ingrediente:
- 800 gr ciuperci
- 200 gr cascaval
- 1 legatura ceapa
- 1 legatura usturoi
- marar, patrunjel
- 5 oua
- 5 oua fierte tari
- sare, piper
Mod de preparare:
- Calim ciupercile in ulei pana sunt destul de patrunse.
- Adaugam verdeturile tocate marunt si cascavalul dat pe razatoarea mare.
- Batem usor ouale impreuna cu sarea si piperul si le punem peste ciuperci. Omogenizam.
- Asezam o parte din compozitie in tava apoi asezam pe lungime, in mijloc, ouale fierte.
- Turnam deasupra restul de compozitie.
- Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Drobul nu trebuie sa se usuce, consistenta trebuie sa fie una umeda asa ca nu il lasati mai mult decat trebuie.
- Lasam sa se raceasca apoi taiem felii.