Reteta de drob de miel pentru Paste

Reteta de drob de miel pentru Paste

reteta drob de paste

Pentru ca mai sunt cateva zile soseste iepurasul, este vremea unei retete traditionale, drob de Paste.  Proaspat, delicios, aromat, servit rece cu mustar. Un deliciu.

Ingrediente:

  • maruntaiele de miel (adica organele – ficat, plamani, inima si rinichi),
  • verdeturi,
  • oua
  • paine


Mod de preparare:

Se iau organele si se fierb (unele gospodine nu folosesc si rinichii). Se lasa apoi la racit si dupa ce s-au racit se macina sau se maruntesc la robot. Se caleste ceapa.

Se pune usturoi verde tocat sau cativa catei de usturoi, iar dupa aceea verdeturile si condimentele: o legatura de patrunjel verde, putin marar, piper, sare, putina paine inmuiata in apa calduta, ou crud. Toate acestea se amesteca cu putin din grasimea in care a fost calita ceapa.

Separat se fierb oua tari, care se aranjeaza in compozitie, la rand, pe mijlocul drobului.

Separat, pe o tava tapetata cu putin ulei, se intinde prapurul de la miel, dar nu inainte sa fie lasat in prealabil in apa calduta. Compozitia se inveleste cu prapurul de miel si apoi se da la cuptor, pana se rumeneste si capata o culoare auriu-maronie pe deasupra.

Condimente pentru carnea de miel

Condimentele potrivite pentru carnea de miel sunt: usturoi, boia dulce, seminţe de muştar, cimbru, rozmarin, piper, ceapă verde, ardei, mentă, foi de dafin şi curry. Carnea se lasă la marinat câteva ore în frigider.

Leave a Reply