Recunosti ca esti lesbiana?

Recunosti ca esti lesbiana?

Desi ar trebui sa fie cel mai simplu, parintilor este cel mai greu sa le spui – de teama sa nu prost inteleasa, respinsa, renegata, pedepsita etc. Dar cel mai bine e sa o faci direct, fara sa bati campii.

Cu alte cuvinte nu incepe cu :” Stiti, eu m-am gandit mai bine si se pare ca am ajuns la concluzia ca as fi lesbiana” spune-le direct: “Sunt lesbiana”. In felul acesta le comunici ca lucrurile chiar asa stau, ca nu exista nici un dubiu si ca nu e cazul sa purtati o discutie lunga in care ei sa incerce sa te converteasca la heterosexualitate.

Exista si o metoda mai soft, pentru parintii mai deschisi la minte sau care se prind repede: sa le dai de inteles ca te preocupa subiectul homosexualitatii, sa lasi prin camera, la vedere, brosuri pe tema asta etc. astfel le testezi reactia si afli ce parere au despre acest subiect. Iar ei vor incepe sa banuiasca ceva se vor obisnui treptat cu ideea ca esti lesbiana si nu va mai fi o surpriza atat de mare cand le spune intr-un final.

Ai grija sa ai cativa prieteni buni (homosexuali) inainte sa-ti faci coming-out-ul. In felul acesta te asiguri ca ei te vor ajuta daca parintii vor reactiona negativ. Pregateste-te sufleteste si pentru o respingere din partea alor tai. In plus, gandeste-te ca vor avea nevoie de ceva timp pentru a rumega problema si pentru a se obisnui cu noua situatie. Lasa-le timp sa-si modifice visurile pe care si le-au facut in legatura cu viitorul tau.

Nu te sfii sa recunosti ceea ce simti, exteriorizeaza-te. Lumea trebuie sa inteleaga alegerea ta. Si daca parintilor li se pare una deplasata, lasa-le loc si de “ poate e doar o curiozitate de moment”.

Leave a Reply