Pepenele galben ca medicament forte

Pepenele galben ca medicament forte

Pepenele galben este una dintre speciile de curcubitacee, cele mai studiate din farmacologia moderna. Bogat in toata gama de vitamine si mai ales din grupul B si enzime vegetale, pepenele galben este foarte bogat si in minerale si eteri.

Datorita multitudinii in substante foarte utile pentru sanatatea umana, pepenele galben era cunoscut ca antianemic, revigorant al functiilor nervoase, util in terapia problemelor metabolice si digestive, hepatice si renale.

Prevenirea cancerului uterin. Dintre principiile noi active prezente in pepenele galben Beta Ubemicine I si III s-au dovedit a fi extrem de eficace in stoparea evolutiei canceroase. Acesti factori pot reduce cu 25% – 35% viteza de evolutie a cencerului uterin in stadiul initial, favorizand tratamentul rapid. Se estimeaza ca un consum zilnic de 300 g pepene galben timp de 40 de zile poate scadea riscul de aparitie a cancerului uterin.

Pepenele si atacul de panica. Atacul de panica, fiind cunoscut prin exagerarea unei stari de tip frica extrema, asociata cu respiratie intensa si rapida, poate fi rezolvat prin medicamentul pepenelui galben. Biochimistii francezi au descoperit ca in fructul galben exista atat alcaloizi, cat si eteri, care impiedica aparitia anxietatilor sau a atacurilor de panica.

Revigorant sexual. Pepenele galben a fost considera, in trecut, unul dintre fructele cu potential afrodiziac. In realitate pepenele galben nu este nici pe departe un afrodiziac ci doar un eficate regenerator al tesutului testicular si ovarian. In fruct sunt prezenti 3 alcaloizi capabili de a stimula dezvoltarea normala a glandelor sexuale. Simularile pe calculator ale unor actiuni ale principiilor din pepenele galben au aratat ca o cura de numai 20 de zile cu acest fruct poate creste cu 25%-50% intinerirea tesuturilor glandelor sexuale. Totodata, s-a constatat ca o cura de 40-60 de zile poate stimula apetitul sexual atat la femei cat si la barbati.

Leave a Reply