Pantoful cu toc, intre tentatie si obsesie

Pantoful cu toc, intre tentatie si obsesie

Tocurile inalte au fascinat de-a lungul timpului si continua sa fie simbolul desavarsit al elegantei si expresie a feminitatii. Nu trebuie sa lipseasca nici din garderoba ta.
A fost odata…
Istoria pantofilor cu toc incepe cu Catherine de Medicis, care a purtat pantofi cu toc la casatoria sa cu Ducele de Orleans in 1533, pornind de la un trend care a dominat curtea regala franceza de la Ludovic al XVI-lea pana la Revolutia Franceza. Primele doamne ale Statelor Unite ale Americii, Jacqueline Kennedy si Nancy Reagan, purtau pantofi clasici, ceremoniosi, cu botul rotund si tocul subtire. In viziunea lui Coco Chanel, pantofii cu toc erau in versiunea pura, minimalista si practica, in timp ce pentru Christian Louboutin, pantofii sunt mai fantezisti. Pantofii Stiletto dateaza de la inceputurile anilor ’50, purtati de nu mai putin celebrele pin-up girls, Bettie Page, Veronica Lake sau Brigitte Bardot. Diva Marilyn Monroe declara ca-si datoreaza succesul in cariera cinematografica pantofilor cu toc. Si pe buna dreptate! Cum altfel ar fi aratat Marilyn in filmul “Some Like It Hot”, decat incredibil de sexy in pantofii cu toc ametitor.

Object of desire
Pantoful cu toc, supranumit “the little black dress” al pantofilor nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta. Fie ca sunt cu botul ascutit sau rotund, cu platforma, din piele sau lac, piele intoarsa sau satin, cu aplicatii din cristale, cu fundite, pene de strut, din tweed sau cu imprimeuri leopard. In filmul “Belle de Jour” din 1968, Catherine Deneuve poarta o pereche de pantofi, creati de celebrul Roger Vivier, care s-au vandut in acel an in peste 200.000 de exemplare. De departe, printre cei mai faimosi pantofi au fost cei purtati de Dorothy, in filmul “Vrajitorul din Oz”; una din cele opt perechi de culoarea rubinului create pentru film a fost vanduta, in 2000, de celebra casa de licitatie Christie’s pentru 666.000 de dolari.

Newer Post
Older Post

Leave a Reply