Mituri despre produsele cosmetice pe care n-ar trebui sa le crezi

Mituri despre produsele cosmetice pe care n-ar trebui sa le crezi

Publicitatea si ambalajul sunt adesea factorii care determina modul in care alegem noi produse cosmetice. Totusi, expertii cred ca nu trebuie sa credeti multe dintre companiile care fac aceste produse – adesea fac creante care sunt pur si simplu neadevarate. Pentru a va dovedi acest lucru, am pus la punct o lista cu cele mai raspandite mituri despre produsele de frumusete. Merita sa va amintiti fiecare dintre ele.

1: Cu cat e mai renumit brandul, cu atat mai bune efectele

Eficacitatea unui produs de frumusete este determinata in intregime de compozitia sa chimica. Nici marca, magazinul care o vinde, nici pretul sau nu au niciun efect asupra utilitatii sale.

2: Exista produse eficace impotriva imbatranirii

Indiferent daca sunteti tanara sau mai in varsta, este important sa aflati ce fel de piele aveti si sa folositi produsele potrivite pentru a avea grija de ea. Din pacate, crema de piele care impiedica imbatranirea nu exista. Atunci cand se comercializeaza o crema anti-imbatranire, ceea ce compania va vinde cu adevarat este ceva care va pastreaza flexibilitatea, previne pigmentarea si face ridurile mai putin evidente. Crema pentru ochi nu difera deloc de crema de fata. Este exact acelasi produs, doar intr-un borcan mai mic – si pentru un pret mult mai mare. Singurul lucru pe care trebuie sa vi-l amintiti este avertismentul de pe ambalaj pentru a evita contactul cu ochii este adevarat.

3: Crema va poate ajuta sa scapati de celulita

Daca acest lucru ar fi adevarat, modelele nu ar mai utiliza Photoshop. In prezent, nu exista absolut niciun fel de date stiintifice sau produse cosmetice care sa va ajute sa scapati de celulita. Regimul dvs. de dieta si exercitiul fizic poate influenta cantitatea de grasime care se acumuleaza sub piele, dar niciun produs cosmetic nu va va scapa efectiv de ea.

4: Obtinerea bronzului este in siguranta

Acest lucru se aplica la obtinerea unui bronz fie pe plaja, fie folosind un solar. Nu este niciodata sanatos pentru piele. Daca doriti sa-i dati o nuanta atragatoare, utilizati doar un bronz de pulverizare.

5: Produsele organice sunt mai bune decat cele normale

Produsele organice sunt doar o metoda de marketing. Prezenta produselor naturale in produsele cosmetice nu are nici un efect asupra faptului daca functioneaza sau nu. Asa-numitele \”produse cosmetice organice\” ar putea fi in intregime sigure, deoarece nu contin atat de multe substante chimice, dar acest lucru nu inseamna automat ca sunt un fel de superprodus. Mai mult decat atat, oamenii care le fac nu va vor spune vreodata ca astfel de produse, de fapt, utilizeaza alte substante chimice pentru a ajuta la conservarea componentelor organice.

9: Iti poti vopsi parul fara sa-i dauneze

Colorarea moderna a parului elimina pigmentul natural al parului si il inlocuieste cu o culoare diferita. Acest pigment nou poate persista in parul tau timp de trei luni, in timp ce colorantii mai slabi stau in jur de o saptamana. Deci, care dintre ele nu iti fac rau? Cele care nu distrug pigmentul natural al parului … dar acestea sunt cele care nu au niciun efect asupra culorii acestuia. Deci raspunsul este simplu: toti colorantii de par au acelasi efect daunator si doar henna naturala are sansa sa nu faca nici un rau.