Multă vreme, mașinile au fost concepute și alese de bărbați, pentru bărbați. Topul făcut de noi astăzi se adresează exclusiv femeilor. Ține cont de nevoile lor și de foarte multe aspecte pe care bărbații nu le iau deloc în considerare: oglinzi la îndemână, spații de depozitare și împiedicarea copiilor de a lovi cu picioarele în spătarul scaunului șoferului, dar și de siguranță, consum și costuri de întreținere.
Nissan Juke face parte din categoria love it or hate it. Cross-overul celor de la Nissan are parte de foarte mulți critici, dar și de foarte mulți cumpărători, mai ales de sex feminin. Și de ce nu? Designul este interesant, mașina este rezistentă și economică. Motorul Renault 1.5 dCI de 110 cai putere este unul dintre cele mai bune. Consumă în jur de 8 litri / 100 km în oraș iar mașina, per total, este fiabilă și spațioasă. Deși designul este unul tineresc, spațiul generos din interior o recomandă și pentru familie. Prețul pentru o mașină din 2010-2011 este de circa 9000 de euro.
Toyota Rav4 este o alegere excelentă pentru business ladies. Tehnologiile de ultimă generație, extraopțiunile și motorul de 2,2 litri o pune în competiție cu SUV-uri din clase superioare, chiar și cu cele din gama de lux. Spațiul de bagaje este de 547 litri, așa că deplasările de serviciu nu vor mai necesita ocuparea banchetei din spate cu bagaje. Prețul este și el mai piperat, începând de la 12000 de euro pentru mașinile scoase pe piață în 2010.
Clasica Volkswagen Beetle a fost relansată și are un succes enorm la cumpărătorii tinere de ambele sexe. Aerul flower-power este păstrat doar la exterior. Interiorul broscuței este clasic Volkswagen, cu toate dotările de confort pe care le poate oferi acesta. Este foarte ergonomică și designerii nu au renunțat la nimic din ceea ce poate oferi o mașină contemporană. Faruri bi-xenon și poziții LED, jante de 19 inch și un sistem audio dezvoltat special pentru această mașină de Fender și Panasonic. Motorizările încep de la 1,2 benzină cu o putere de 105 CP și culminează cu arhicunoscutul 2.0 TDI de 140 de cai putere. Mașinile din anii 2000 au prețuri începând de la 2500 de euro, ajungând la 14.000 de euro pentru cele din 2012.
Versiunea matură a lui Beetle este Volkswagen Eos. Catalogată a fi printre cele mai bine făcute decapotabile de pe piață, Eos este în același timp tineresc și serios. Interiorul nu este luxuriant, însă are tapițerii, elemente de ornament și comenzi mai bune, o gamă variată de culori și dotări la zi. Asistentul de parcare este printre cele mai bine realizate din lume și au fost introduși senzori pentru lumini. Motorul 2,0 TDI de 140 de cai putere a primit sistemul Start/Stop ca dotare standard. Prețurile sunt pe măsură, începând de la 7500 de euro pentru prima generație, cea din 2008.
Chevrolet Cruze Hatchback este destinat celor care preferă siguranța și spațiul în defavoarea sportivității și a tehnologiei. Dotată cu un motor diesel de 2 litri, este potrivită pentru drumuri lungi. Interiorul oferă confort și dotări care concurează cu ale mărcilor mai scumpe, deși se adresează, mai degrabă, familiilor. 7500 de euro veți scoate din buzunar pentru o mașină din 2012.