In asteptarea musafirilor

In asteptarea musafirilor

Iata cateva retete extrem de simple, dar foarte spectaculoase. Nimic mai potrivit pentru niste musafiri simandicosi- dulciuri nemaigustate:

Fursecuri fragede

Ingrediente: 1 borcan de gem cu capsuni; pentru aluat: 250 g de unt, 50 g faina, un pahar cu nuci macinate, 200 g de zahar, 1 ou, o esenta de vanilie, sare.

Mod de preparare: intr-un castron, amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, cateva picaturi de vanilie si oul, cateva minute cu mixerul. Adauga faina, un praf de sare si amesteca bine. Aluatul astfel obtinut lasa-l la rece 60 de minute. Intinde apoi o foaie groasa de 3-4 mm grosime si taie din el cu formele, cercuri si floricele. Daca nu ai prin casa, nu te da batuta, ci incearca cu un cutit. Asaza-le intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pergament. Coace-le la cuptor 10 -15 minute. Dupa ce s-au racit, unge fursecurile cu gem si uneste-le cate doua. Daca vrei sa fie mai dulci pudreaza-le cu zahar vaniliat.

Guguluf cu fructe confiate

Ingrediente: 250 g faina, 250 g unt, 250 g zahar pudra, 3 linguri de cacao, 5 oua, 100 g de stafide, 100 g fructe confiate, 50 g de cirese cofiate, ½ pahar cu lapte, 100 g nuca, un plic de praf de copt, 1 lamaie.

Mod de preparare: intr-un vas, freaca spuma untulcu z cu zaharul pudra. Adauga pe rand galbenusurile apoi laptele fiert si racit putin, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, coaja de lamaie, o parte din fructele confiate si stafidele. Inglobeaza apoi albusurile batute spuma. Compozitia astfel obtinuta toarn-o intr-o forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina. Asaza deasupra nuca si coace la foc moderat, aproximativ 35-40 de minute. Spre final, asaza si ciresele confiate. Daca vrei sa impresionezi pe deplin, imbraca guguluful I ciocolata topita in bain –marie.

Leave a Reply