Idei preconcepute despre femei

Idei preconcepute despre femei

mitSexualitatea a nascut intotdeauna ipoteze, probleme, concluzii. Atat femeile, cat si barbatii nu au fost ocoliti de miturile sexuale. Acestea au la origini subiecte considerate inca tabu, precum masturbarea sau nelamuriri legate de propriul corp. Iata cateva dintre cele mai disputate mituri legate de sexualitatea femeii.

 Mit: Femeilor le place tare si repede – PARTIAL ADEVARAT

Adeseori, barbatii se plang de faptul ca nu mai stiu cum sa intre in voia partenerei. Daca nu sunt prea tandri, sunt acuzati de lipsa de romantism, iar daca incearca ia lucrurile mai usor, risca sa fie catalogati ca nefiind buni la pat.

Adevarul este ca nu se poate ca toate partidele de sex sa fie la fel de fiecare data. Asa cum starea ta difera de la o dimineata la alta, acelasi lucru se intampla si in momentul in care vrei sa faci sex.

Poate ca intr-o zi vreti sa aveti parte de o partida salbatica pe podeaua din sufragerie, iar urmatoarea data va inconjurati de lumanari, lumina difuza si sampanie.

Cel mai bine ar fi sa va bazati relatia pe comunicare. Felul in care relationati si dispozitia fiecaruia dintre voi din ziua respectiva determina ritmul.

Totusi, se pare ca femeile prefera sa li se acorde atentie, sa fie sarutate si rasfatate cu mangaieri tandre, in detrimentul partidelor rapide de sex. Chiar daca pentru barbati ar putea suna destul de siropos, si acestia se pot bucura de intimitatea pe care o ofera clipele de tandrete in compania partenerei.

Mit: Majoritatea femeilor nu se masturbeaza –FALS

Femeile se feresc sa recunoasca faptul ca se masturbeaza, catalogand aceasta activitate ca fiind practicata strict de barbati. Nu vei fi etichetat in niciun fel daca te autostimulezi, pentru ca majoritatea persoanelor fac asta din diferite motive: vor sa se relaxeze, sa doarma bine, sa isi schimbe dispozitia etc. Chiar daca au sau nu un partener, multi aleg masturbarea.

Pentru femei, autostimularea reprezinta si un prilej de a-si cunoaste propriul corp si de a sti astfel ce sa ceara de la partenerul lor. Orgasmele obtinute prin autostimulare tind sa fie chiar mai intense, pentru ca femeia este preocupata in acel moment strict de propria placere.

Multe femei descopera orgasmul prin masturbare sau se autostimuleaza in timpul actului sexual, pentru a creste intensitatea senzatiilor.

Mit: Orgasmul vaginal este mai bun decat orgasmul clitoridian – FALS

Este impropriu sa facem aceasta diferenta, pentru ca orgasmul implica intotdeauna stimularea clitorisului. Acesta nu poate fi stimulat prin penetrare, de aceea partenerul isi foloseste mainile sau gura.

Chiar daca unele femei simt orgasmul in interiorul vaginului, se crede ca de fapt, este stimulata o prelungire a clitorisului in corp. Dar, cum fiecare femeie este diferita si nevoile acestora variaza. Comunicarea dintre parteneri poate facilita cunoasterea propriului corp si satisfacerea dorintelor sexuale.

Pages: 1 2

Leave a Reply