Idei pentru orele tarzii

Idei pentru orele tarzii

A sforai. Mai bine a  nu sforai. Ajutooooor! Prietenul meu mi-a zis ca sforai. Sunt dezolata. Se mai poate face ceva?
Fii multumita ca iubitul tau ti-a atras atentia ca esti cam galagioasa noaptea- e un subiect care ar trebui sa te ingrijoreze. Sforaitul este un semn de obstructie partiala a respiratiei, care se produce atunci cand limba si bolta palatina vin in contact una cu alta; cand respiri, ele vibreaza si produc un sunet ca de ferastrau. Pentru ca nu mai primesti destul oxigen, somnul tau nu poate deveni odihnitor, asa ca te scoli ametita, chiar daca ai dormit opt ore. In plus, exista cazuri in care aportul de oxigen poate fi intrerupt de contactul dintre tesuturi. Se numeste apnee de somn si in timp poate deteriora inima. Poti incerca sa dormi pe o parte, fiindca daca te intinzi pe spate, iti pozitionezi gatul intr-un unghi care blocheaza partial caile respiratorii si ingreuneaza respiratia.

De asemenea, evita sa bei alcool, sa iei somnifere sau antihistaminice cu cateva ore inainte de culcare, pentru ca ele relaxeaza musculatura gatului si provoaca sforaitul. Picaturile nazale de la farmacie reduc in parte sforaitul, desi nu cine stie ce. Dar daca trec cateva saptamani in care ai aplicat sfaturile noastre si din afara dormitorului tau poti fi auzita noaptea cum tai lemne cu un ferastrau ruginit, adreseaza-te unui medic ORL.

Ce anume provoaca respiratia urat mirositoare?
Nu e un secret faptul ca ceapa si usturoiul te pot transforma intr-o paria a societatii, dar adevarul inamic il reprezinta bacteriile, a caror inmultire este cauzata de uscaciunea gurii. Iata cateva motive surprinzatoare:
Sportul: o respiratie intensa actioneaza ca un uscator de par pentru gura.
Medicamentele: vreo 400, incluzand antihistaminice, antidepresive si tranchilizante.
Aloolul: desi este lichid, este in acelasi timp responsabil de deshidratare.
Regimul de slabire: alimentele provoaca salivarea; lipsa lor inseamna automat reducerea procesului.

Leave a Reply