Esti in cautarea unui serviciu mai bun?

Esti in cautarea unui serviciu mai bun?

Cum se scrie o scrisoare de intentie? Afla ce greseli trebuie sa eviti, ca sa ai sansa sa fii invitata la un interviu pentru postul la care visezi.

Pentru cei mai multi angajatori, scrisoarea de intentie este mult mai importanta decat CV-ul. Profesionistii din resurse umane au stabilit cinci reguli de aur pentru ca ea sa isi atinga scopul.

Reciteste! Dupa ce ai scris scrisoarea de intentie, reciteste-o si verifica atenta fiecare detaliu. Greselile de ortografie vor crea impresia ca esti neglijenta in ceea ce faci.

“Domnule director..” e important felul in care te adresezi angajatorului. Alege o formula de salut potrivita jobului pentru care aplici si, neaparat, precizeaza de care dintre posturi esti interesata.

Personalizeaza! Scrisoarea e locul in care iti poti pune in  valoare calitatile. Nu trimite nicioadata aceeasi scrisoare de doua ori, la posturi diferite. Citeste bine cerintele din anuntul de angajare si remodeleaza-ti scrisoarea, in functie de ceea ce se cere.

Firma conteaza. Daca in anunt este precizat numele firmei, e bine sa te interesezi de profilul si de performantele sale si, intr-un context potrivit, sa arati ca stii aceste lucruri. Asta va dovedi ca esti cu adevarat interesata sa lucrezi acolo.

Lauda-te un pic! Scrisoarea de intentie e cel mai potrivit mod in care te poti lauda cu realizarile tale profesionale din trecut. Spunce la ce proiecte ai lucrat, ce succese ai avut, dar fara a insirui toate fostele locuri de munca. Asta se face in CV.

Nu trebuie sa lasi stresul cotidian sa te faca sa te abati de pe linia ta. Trebuie sa fii in fata stresului o persoana foarte puternica si sa fii constienta de faptul ca viata nu iti ofera doar momente placute, de liniste. Trebuie sa stii sa accepti si refuzul, sa nu iti pierzi din motivatie.

Leave a Reply