Actul sexual in timpul menstruatiei e daunator?

Actul sexual in timpul menstruatiei e daunator?

Unii experti spun ca, din cauza ca cervixul este mai deschis atunci cand esti la menstruatie ( deci sangele poate ajunge in uter), ar putea fi mai usor pentru bacteriile care traiesc in mod normal in vaginul tau sa fie impinse in tractul superior al aparatului reproductiv, in timpul actului sexual, de unde sa rezulte o infectie.

Astfel, riscurile de sanatate la care va expuneti amandoi, tu si el, sunt aceleasi ca atunci cand faceti sex in mod normal- iata de ce prezervativele sunt la fel de necesare si in timpul menstruatiei daca nu v-ati facut analize care sa confirme ca nu aveti nicio boala cu transmitere sexuala.

Efecte surprinzatoare ale pilulei. Protectia sarcinilor nedorite poate veni “la pachet” si cu efecte secundare.

Anticonceptionalele iti fac sanii mai mari. Hormonii din pilula contraceptiva provoaca retentie de fluide, de aceea sanii pot parea un pic mai mari.

Pilulele pot reduce masa musculara pe care o “construieste” corpul tau. Asta a reiesit in urma unui studiu care a comparat un esantion de tinere care faceau sport regulat si luau anticonceptionale cu un alt esantion de tinere care faceau aceleasi exercitii, fara insa a lua contraceptive. Dupa zece saptamani, cele care foloseau pilule obtinusera cu 60% mai putina masa musculara decat celelalte.

Libidoul tau ar putea fi afectat. Contraceptivele orale reduc productia de estrogen si testosteron a organismului, iar acesti doi hormoni sunt direct raspunzatori de apetitul tau sexual.

Daca ai probleme, simti ca nu esti in regula, du-te imediat la medic. Problemele care tin de sanatatea ta depasesc intotdeauna granitele ce tin de rusine, discretie sau frica. E foarte posibil sa fie vorba de o boala cu transmitere sexuala, pe care nu se stie in ce conditii ai luat-o, dar nu va trece asteptand ca ea sa treaca.

Leave a Reply