Dark temptation

Dark temptation

Placere, pasiune, excitare a simturilor. Neagra sau alba, fierbinte si cu frisca “on top” sau imbibata cu alcool. Orice marime, la orice ora, oriunde, numai sa o poti avea.
Da, vorbim despre ciocolata. Si cand ne gandim la acest cuvant simturile noaste se excita instantaneu. Dimineata, in timp ce iti savurezi cafeaua, alegi o patratica de ciocolata neagra cu 70% cacao. Se topeste usor si se transforma in energie pentru intreaga zi. La pranz, te retragi intr-un colt la birou si degusti aproape cu religiozitate o cana de ciocolata fierbinte cu aroma de portocale. Iar seara o trufa tavalita prin cacao si umpluta cu alcool se transforma in preludiu pentru o seara fierbinte.

Cuvantul “ciocolata” ar trebui trecut in DEX  ca sinonim cu pofta, pasiune, placere, satisfactie si, de multe ori, sex. Ciocolata nu poate fi asociata cu inocenta, candoare, nevinovatie. Ba mai mult, poate inlocui cu succes sexul. s-au facut sute de studii despre ciocolata, despre efectele ei si felul in care este perceputa, mai ales de catre femei. Si s-a ajuns la concluzia ca reprezinta placere. De multe ori o placere vinovata. Asta pentru ca mintea noastra, la simpla vedere a unei bucati de ciocolata, transforma vizualul in senzatie. Cum sa nu te simti ca si cum ai comite un pacat de fiecare data cand iti lasi simturile imbatate, corupte de gustul dulce? Nici chiar primarul micutului orasel din filmul Chocolat, atat de inversunat si moral, nu a putut sa reziste. A cazut in pacat, corupt de placerea decadenta a simturilor, decadenta care te corupe si provoaca dependenta.

Cand iti gasesti ciocolata preferata- acea aroma care te imbata de placere- care e ca o revelatie gustativa, atunci poti sa declari clar ca ti-ai inselat iubitul. Te simti vinovata, dar in acelasi timp, aroma de chilli te duce cu gandul la o seara caniculara cand ratacesti pe strazile din Bogota la bratul unui dansator de salsa.

Leave a Reply